Втрати росіян: 6 7 4 2 7 0 (+1420)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

Кабмін затвердив порядок виплати доплат військовим, правоохоронцям і рятувальникам

Під час дії воєнного стану розмір доплат становитиме 30 тисяч гривень щомісяця
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Уряд під час позачергового засідання 9 серпня ухвалив постанову, яка внормовує питання щомісячних доплат для військовослужбовців, правоохоронців і рятувальників. Про це повідомили в пресслужбі Кабінету міністрів України.

Так, під час дії воєнного стану розмір доплат становитиме 30 тисяч гривень щомісяця.

Для тих військових, які здійснюють оперативне управління військовими частинами та підрозділами на відстані, доплати сягатимуть 50 тисяч гривень. Водночас ті, хто бере безпосередню участь у бойових діях, отримуватимуть 100 тисяч гривень.

Також уряд затвердив щомісячні доплати для строковиків і курсантів, вони отримуватимуть 6 тис. гривень і 2,35 тис. гривень відповідно.

"Робимо все, аби кожен, хто захищає Україну від російських окупантів, відчував підтримку й допомогу держави", – сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Виплати військовим: Із чого все почалося

Наприкінці лютого минулого року Кабмін затвердив постанову №168, що встановлювала для військовослужбовців та інших силовиків щомісячні доплати в розмірі 30 тис. гривень для тих, хто не на передовій, та доплати в розмірі 100 тис. гривень для тих, хто на передовій.

Втім, на початку 2023 року стало відомо, що нараховувати щомісячні доплати будуть по-новому.

Так, розмір додаткової грошової винагороди військовим та іншим бійцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях, не змінюється і надалі становитиме 100 тисяч на місяць.

Новини за темою: Військовослужбовці, які втратили близьких на війні, мають право на звільнення: Зеленський підписав закон

Тобто раніше на фронті безпосередньо люди отримували 100 тисяч доплати (30 тисяч загальна + 70 тисяч за участь у боях), а поза фронтом – тільки 30 тисяч доплати. Тепер виплата на фронті за участь в бойових діях залишається на рівні 100 тисяч гривень, а поза зоною бойових дій доплату знімають.

Тобто тепер виплати напряму залежатимуть від районів перебування військовослужбовців, складності і специфіки бойових чи спеціальних завдань, які вони виконують.

Зміни торкнуться винятково військовослужбовців та співробітників системи МВС, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України, строковиків і курсантів ВВНЗ, офіцерів управлінь і штабів, а також деяких інших категорій.

У червні закон про повернення доплат військовим підписав президент Володимир Зеленський.

Читайте також:
Як допомогти підліткам уникнути небезпечної поведінки?: Поради психолога
У 2025 році для деяких абонентів може знову здорожчати Інтернет
Масштабні рейди ТЦК останніх днів - піар-хід, - політтехнолог
Майже 300 млн доларів надійшло до держбюджету України від Канади