Втрати росіян: 6 7 5 8 0 0 (+1530)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

Військовослужбовці, які втратили близьких на війні, мають право на звільнення: Зеленський підписав закон

Раніше було звільнено від мобілізації тих, хто втратив на війні близьких родичів, але це не стосувалося звільнення зі служби військових
Джерело: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про розширення підстав звільнення з військової служби деяких категорій громадян в період воєнного стану. Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.

Цими змінами передбачено, що звільнитися з військової служби можуть військовослужбовці, якщо їхні близькі родичі загинули чи зникли безвісти під час війни.

Зокрема, з військової служби можуть звільнитися військові, "якщо їхні близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану".

Раніше було звільнено від мобілізації тих, хто втратив на війні близьких родичів, але це не стосувалося звільнення зі служби військових.

У пояснювальній записці вказано, що ухвалення даного законопроєкту сприятиме відновленню принципу справедливості, адже пропонується аналогічним чином врахувати інтереси військовослужбовців.

Читайте також:
Зеленський представляє План перемоги. Що в ньому?
Як за чотири місяці змінився рівень довіри українців до Зеленського
Зеленський вивів з-під санкцій більшість контрабандистів, – ЗМІ
На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України