Втрати росіян: 6 7 5 8 0 0 (+1530)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

Фейкова інвалідність для військовозобов’язаних: Лікарі на Хмельниччині незаконно заробили майже 8 млн гривень

Під час обшуків в підозрюваних вилучили 182 тис. доларів та 6500 євро
Зловмисники оформлювали медичні виписки з фіктивними діагнозами для чоловіків призовного віку
Джерело: Нацполіція

На Хмельниччині лікарі незаконно заробили на фіктивній інвалідності майже 8 млн гривень. Про це передає пресслужба Нацполіції області.

Зловмисники оформлювали медичні виписки з фіктивними діагнозами для чоловіків призовного віку.

Як встановило слідство, схему налагодила заступниця голови військово-лікарської комісії, яка залучила до протиправної діяльності лікаря підстанції екстреної медичної допомоги. Вони вносили до медичних документів фіктивну інформацію про наявність у військовозобов'язаних відповідного захворювання. Надалі ці документи потрапляли на розгляд ВЛК, члени якої приймали позитивне рішення. Суми неправомірної вигоди за розв'язання питання коливалися від 3000 до 8000 доларів.

"10 жовтня оперативники управління стратегічних розслідувань у Хмельницькій області спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції та оперативниками обласного управління СБУ затримали лікаря підстанції під час отримання чергового траншу. Окрім того, правоохоронці задокументували одержання фігурантами понад 150 тис. гривень неправомірної вигоди", – зазначають в поліції.

Під час обшуків в підозрюваних вилучили 182 тис. доларів та 6500 євро, що у гривневому еквіваленті становить майже 8 млн гривень.

Нацполіція

Нацполіція

Нацполіція

Заступниця голови ВЛК районного ТЦК та лікар підстанції екстреної медичної допомоги отримали підозри за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Затриманим загрожує до восьми років в’язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Харкові військовозобов’язані чоловіки оформлювали фейкову інвалідність за 29 тис. доларів. Вже затримано жінку, яка їм допомагала.

Читайте також:
Масштабні рейди ТЦК останніх днів - піар-хід, - політтехнолог
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
В Україні запустять проєкт з електронного рекрутингу
Вилучення майна? У Мін'юсті пояснили, що буде у разі несплати штрафу від ТЦК