Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.96
Готівка
45.60

В Україні запустять проєкт з електронного рекрутингу

Це спростить процедуру та надасть громадянам можливість вступати на військову службу в сучасному цифровому форматі
Центр рекрутингу української армії у Львові
Джерело: Міністерство оборони України

Уряд схвалив пропозицію Міністерства цифрової трансформації щодо запуску експериментального проєкту з рекрутингу громадян України в електронній формі. Це відбуватиметься через "Дію", повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Посадовець зазначає, що проєкт триватиме два роки.

"Учасниками нововведення можуть бути українці віком від 18 до 55 років, які не проходять військову службу та не перебувають під мобілізацією", – пояснив він.

Новий механізм рекрутингу дозволить обирати військову частину та спеціальність. А ще – подавати заяву на контрактну службу через портал "Дія", зокрема з мобільного додатка.

Рекрутинг у ЗСУ

Варто нагадати, що Міністерство оборони цього року запустило рекрутинг до Збройних сил України, завдяки якому українці зможуть знайти вакансію та долучитися до армії. У центрах рекрутингу надають консультативно-інформаційні послуги.

А з 10 червня набрали чинності чергові зміни в процесі рекрутингу. Тепер усіх охочих спочатку направлятимуть до спеціальних батальйонів резерву. 

До речі, заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко анонсувала новий сервіс рекрутингу в застосунку "Резерв+". Він стане доступний цьогоріч у жовтні.

З таким оновленням з’являться актуальні вакансії у військових частинах, що дозволить користувачам додатка швидше знаходити місце своєї майбутньої служби. До того ж це значно розширює лінійку сервісів, які надає Міноборони військовим та цивільним особам.

Читайте також:
Понад шість мільйонів українців з часу великої війни знайшли прихисток у Європі та поза нею
Бажання професійного розвитку, відсутність задовільної зарплати і зростання вартості життя, – українці називають основні причини виїзду за кордон
Російські війська просунулися неподалік Куп'янська, Торецька і Покровська
Цьогоріч ЗСУ знищили більше ніж 10 тисяч артсистем ворога, – Міноборони