USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Путін наказав збільшити чисельність армії до 1,5 млн осіб: У ISW пояснили, навіщо це Кремлю

Москва таким чином намагається реформувати свої збройні сили
Окупанти, війська РФ

Російські військові. Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Російський диктатор Володимир Путін видав указ про розширення складу російської армії до 1,5 млн військових. Цей крок є спробою Москви реформувати свої збройні сили, пише Інститут вивчення війни.

На думку аналітиків, Росія продовжує нарощувати довгостроковий військовий потенціал шляхом поступового збільшення чисельності своїх збройних сил.

Варто зазначити, що після указу Путіна російська армія повинна буде призвати ще 180 тисяч чоловіків з грудня 2024 року.

"Цей указ зокрема не є показником нової хвилі російської мобілізації – скоріше він охоплює широкий спектр вербування, які зараз використовує російська армія", – уточнили в ISW.

Експерти наголошують, що зусилля РФ збільшити чисельність збройних сил є частиною довгострокової мети Кремля, яка виходить за межі війни в Україні та спрямована на збільшення чисельності та загального потенціалу російської армії шляхом довгострокових широкомасштабних реформ збройних сил.

"Це – частина реформ, які тривають від початку 2023 року і включають відновлення Московського і Ленінградського військових округів і формування нових армійських корпусів, загальновійськових армій, а також механізованих і повітряно-десантних дивізій", – йдеться в публікації.

Нагадаємо, вчора Путін вирішив збільшити штатну чисельність своєї армії до 2 мільйонів 389 тисяч людей. З 1 грудня цього року кількість солдатів збройних сил РФ зросте на 180 тисяч осіб.

Попереднього разу диктатор РФ збільшував чисельність армії у грудні 2023 року. Тоді кількість війьк була збільшена на 170 тисяч осіб й вона становила 2 209 130 людей, зокрема 1 320 000 військових.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції