Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Білорусь перекинула до кордону з Україною майже третину своєї армії

У ДПСУ кажуть, що ситуація на кордоні наразі лишається без змін
Українсько-білоруський кордон
Джерело: відкриті джерела

Білорусь "змушена була" перекинути до кордону з Україною майже третину своєї армії. Про це сказав самопроголошений президент Олександр Лукашенко, пише "БЕЛТА".

Політик пояснив такі дії тим, нібито Україна тримає поблизу кордонів з Білоруссю понад 120 тисяч військових. 

"Бачачи агресивну політику України, ми ввели туди та розмістили в певних точках так, як це у разі війни оборони було б, наших військових уздовж усього кордону. На додаток там працюють спецслужби, спецпідрозділи – "Альфа", "Алмаз" та інші найпідготовленіші", – прокоментував Лукашенко.

Також додав, що Україна зосередила на кордоні з Білоруссю війська тому, що начебто очікує наступу з-під Гомеля, як це було на початку великої війни.

"Вони (Україна, – ред.) до 120 тисяч почали перекидати військовослужбовців. У відповідь я змушений був майже третину армії перекинути додатково на посилення того, що було", – зазначив Лукашенко.

Водночас політик зауважив, що Білорусь створила надійну оборонну лінію, яка дозволить зупинити можливий наступ із західного напрямку. Мовляв, збудовані оборонні рубежі від Бреста до Гродна. А литовський та польський кордони "практично перекриті на вигідних для нас умовах".

Самопроголошений президент разом з тим наголосив, що ситуація на кордоні буцімто загострилася наприкінці червня – на початку липня. Саме тоді готувалися до параду в Мінську на День незалежності і з РФ начебто перемістили чимало літальних апаратів і підрозділів сухопутних військ, які брали участь в параді.

Що кажуть в ДПСУ?

Тим часом речник Державної прикордонної служби України зауважив, що ситуація на кордоні з Білоруссю залишається без змін.

"Не спостерігаємо збільшення техніки чи особового складу білоруських підрозділів поряд нашого кордону", – сказав Демченко в коментарі Hromadske.

Новини за темою: В Білорусі розбудовують військову базу, на якій Росія може зберігати ядерну зброю, - ЗМІ

Слід додати, що ті заяви Міноборони Білорусі про так звану "напругу" на кордоні з Україною, які лунали наприкінці червня, – це інформаційна операція, за якою може стояти Росія.

Керівник Центру протидій дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко пояснював, що подібні "вкиди" говорять про те, що інформаційна операція Росії з нагнітання на кордоні з білорусами розкручується.

Читайте також:
З України хотіли вивезти скрипку Страдіварі
Латвія заборонила авто на білоруських номерах
Держприкордонслужба проводить перевірку щодо виїзду за кордон нардепа Дмитрука
ДБР підтвердило, що нардеп Дмитрук утік за кордон, а Зеленський скликав нараду правоохоронців