Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

ДБР підтвердило, що нардеп Дмитрук утік за кордон, а Зеленський скликав нараду правоохоронців

Правоохоронні органи вже провели обшуки в осіб, які могли допомогти нардепу незаконно перетнути кордон. Серед них є співробітники Держприкордонслужби
Артем Дмитрук
Джерело: Facebook

Державне бюро розслідувань офіційно підтвердило інформацію про незаконний виїзд народного депутата Артема Дмитрука за кордон. Про це йдеться в повідомленні ДБР.

У зв'язку з цим у Держбюро відкрили кримінальну справу, а також провели обшуки в осіб, зокрема з Держприкордонслужби, які могли допомогти нардепу незаконно покинути Україну.

Наразі ДБР розв'язує питання про повідомлення про підозру всім фігурантам.

На тлі ситуації з народним депутатом Дмитруком президент Володимир Зеленський заявив, що завтра збирає засідання з правоохоронцями. На ньому глава держави хоче обговорити тих, хто втік з України, ховаючись від відповідальності.

"Щоб усі ці "товариші" отримали те, на що заслуговують, де б вони не ховалися і куди б вони не побігли. На завтра я призначив нараду за участю керівників правоохоронних органів України – СБУ, МВС, ДБР. А також будуть керівники НАБУ, САП, голова Державної прикордонної служби України, генеральний прокурор, представники розвідки. На цій зустрічі завтра належить багато чого обговорити і зробити висновки", – сказав глава держави.

Що відомо про ситуацію з Дмитруком?

Ще вчора у ЗМІ почали з'являтися повідомлення про те, що нардеп виїхав до Молдови разом із сім'єю.

Сьогодні ж на тлі цієї інформації Офіс генпрокурора повідомив про підозру Дмитруку за чотирма статтями, однак вони стосуються справи про напад на правоохоронця та військового. Про незаконний перетин кордону в них не йшлося.

Дмитрук зі свого боку у своєму Telegram написав, що жодних підозр не отримував.

Водночас журналіст "Української правди" Михайло Ткач стверджує, що народний депутат уже виїхав із Молдови рейсом до Риму.

Додамо, Дмитрук відомий своїми скандальними заявами на захист УПЦ МП. На початку цього року він вніс заставу за представника цієї церкви – клірика, якого підозрюють у виправданні російської агресії.

 
Читайте також:
ДБР завершило розслідування у справі про держзраду Дубінського
Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ
У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав "білі квитки"
Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків