Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Держприкордонслужба проводить перевірку щодо виїзду за кордон нардепа Дмитрука

Як прикордонники випустили Дмитрука, у ДПСУ не пояснюють
Артем Дмитрук
Джерело: Facebook

Прикордонники повідомили про службову перевірку щодо незаконного перетину кордону народним депутатом Артемом Дмитруком. Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на речника ДПСУ Андрія Демченка.

"Як відомо, ДБР повідомило про те, що вони порушили кримінальну справу за фактом незаконного перетину кордону чинним народним депутатом. Своєю чергою можу зазначити, що прикордонники також проводять необхідну перевірку, працює відповідна група безпосередньо на кордоні для того, щоб зрозуміти обставини й деталі цієї ситуації", – сказав він в ефірі телемарафону.

При цьому як прикордонники випустили Дмитрука, Демченко не розповів.

"Інформацію про третіх осіб щодо перетину кордону або щодо затримань ми не маємо права розголошувати відповідно до чинного законодавства", – уточнив спікер ДПСУ.

Справа Дмитрука

Нещодавно у ЗМІ почали з'являтися повідомлення про те, що нардеп виїхав до Молдови разом із сім'єю.

Офіс генпрокурора повідомив про підозру Дмитруку за чотирма статтями, однак вони стосуються справи про напад на правоохоронця та військового. Про незаконний перетин кордону в них не йшлося. А Державне бюро розслідувань офіційно підтвердило інформацію про незаконний виїзд народного депутата Артема Дмитрука за кордон. 

Дмитрук зі свого боку у своєму Telegram написав, що жодних підозр не отримував. Водночас журналіст "Української правди" Михайло Ткач стверджує, що нардеп уже виїхав із Молдови рейсом до Риму.

Додамо, Дмитрук відомий своїми скандальними заявами на захист УПЦ МП. На початку цього року він вніс заставу за представника цієї церкви – клірика, якого підозрюють у виправданні російської агресії.

Читайте також:
Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ
Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків
Україна просить Інтерпол допомогти затримати нардепа Дмитрука
Про податки, корупцію, гральний бізнес та боротьбу з тіньовою економікою. Розмова з нардепкою від "ЄС" Ніною Южаніною