Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Безстрокова заборона імпорту українського зерна Польщею вступила у дію

У країні рішення ЄС не продовжувати ембарго на імпорт українського збіжжя вважають помилковим

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

З опівночі 16 серпня у Польщі почала діяти безстрокова заборона на імпорт українського зерна. Відповідне розпорядження підписав міністр розвитку і технологій Польщі Вальдемар Буда, про що повідомив у Twitter.

За його словами, рішення ЄС не продовжувати зернове ембарго з України є "помилковим".

"Я підписав національне положення про збереження ембарго. Постанова є безстроковою та набирає чинності після опублікування опівночі 16 вересня 2023 року. Польський фермер понад усе!" - додав Буда.

Нагадаємо, ми писали, що попри рішення Європейської комісії щодо скасування обмежень на імпорт української сільгосппродукції, Польща та Угорщина збиралися ввести власну односторонню заборону

Ми писали про те, що Європейська комісія продовжила обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції з України після 15 вересня, коли закінчився термін дії відповідних заходів.

Єврокомісія проаналізувала вплив обмежень експорту чотирьох категорій сільськогосподарської продукції на ринок ЄС і дійшла висновку, що вони посприяли виправленню цінових стрибків на ринках п'яти держав-членів ЄС, які вимагали заборони.

"У результаті було досягнуто домовленості про те, що дія чинних заходів закінчується сьогодні", - йшлося у повідомленні Єврокомісії.

Також стало відомо, що Міністр транспорту Румунії Сорін Гріндяну оцінив наміри країни подвоїти обсяги транзиту зерна з України через румунський порт Констанца, як реалістичні. Потреба у цьому зокрема зросла після виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи. 

Читайте також:
43% українців отримують пенсії менші за 100 доларів
Вакцини не існує: В Україні вже померло 11 людей від гарячки Західного Нілу
Майже 300 об’єктів портової інфраструктури України пошкодили росіяни за останні три місяці
Добровольці Українського легіону зможуть без проблем перетинати кордон