Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Австралія виділяє Україні новий пакет допомоги. Що туди входить

Крім того, Австралія продовжить безмитний доступ для товарів, імпортованих з України, ще на рік
Ентоні Албаніз із Володимиром Зеленським у Києві. Липень, 2022 р.
Джерело: відкриті джерела

Уряд Австралії надасть Україні новий пакет допомоги на суму 73,5 млн доларів. Ця підтримка включає 70 військових броньованих машин для захисту від російського вторгнення, заявив прем'єр-міністр Ентоні Албаніз, пише Reuters.

Пакет військової допомоги включатиме 28 броньованих машин M113, 14 машин спеціального призначення, 28 середніх вантажівок і 14 причепів.

Крім того, Австралія продовжить безмитний доступ для товарів, імпортованих з України, ще на 12 місяців.

"Ця додаткова підтримка матиме реальні зміни, допомагаючи українському народу, який продовжує демонструвати велику мужність перед обличчям незаконної, неспровокованої та аморальної війни Росії", – пояснив Албаніз.

Допомога Австралії Україні

Австралія є однієї із найбільших країн, які не входять до НАТО, і надає допомогу, боєприпаси та оборонне обладнання, включаючи десятки одиниць бронетехніки Bushmaster.

Так, австралійська оборонна компанія Electro Optic Systems уклала контракт з українським державним зовнішньоторговельним підприємством "СпецТехноЕкспорт" на постачання в Україну до ста своїх систем дистанційного озброєння (RWS).

Також уряд Австралії застосував санкції проти російських чиновників та близько 1 тис. фізичних та юридичних осіб Росії.

Новини за темою: США, Велика Британія та Австралія побудують флот атомних підводних човнів: Що таке оборонна угода AUKUS

Відзначимо, в кінці травня міністр оборони України Олексій Резніков закликав Австралію приєднатися до міжнародної "танкової коаліції" та надати країні бронеавтомобілі Hawkie. Відповідне відеозвернення опублікував у Twitter.

За словами глави Міноборони, Австралія могла б надати "неоціненну допомогу українським військам у ході контрнаступу". При цьому додав, що країна вже надала Києву військову допомогу і зробила "найбільший внесок в Україну поза НАТО".

Читайте також:
Майже 300 млн доларів надійшло до держбюджету України від Канади
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА