Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

АРМА передала в управління "Укрнафті" мережу АЗС, нафтобази і транспортні засоби, що належали російській "Татнафті"

Компанія буде відновлювати роботу АЗС
Джерело: Лівий берег

Кабінет міністрів України за пропозицією АРМА та Міненерго прийняв рішення про передачу в управління державній компанії близько 100 АЗС, нафтобази та низку транспортних засобів, які належать російській "Татнафті". Про це повідомляє пресслужба АРМА.

Управителем арештованих активів, які знаходяться в Харківській та Полтавській областях, стала найбільша нафтогазодобувна компанія України "Укрнафта".

Компанія буде займатися відновленням роботи автозаправних комплексів та забезпеченням доходів бюджету від їх комерційного використання.

Нагадаємо, ми писали, що на початку серпня АРМА повідомило про розірвання договорів з ТОВ "Нафтогаз Ойл Трейдинг" щодо управління заарештованою мережею АЗС Glusco олігарха Віктора Медведчука. Серед причин розірвання договору в АРМА називають систематичне надання недостовірної інформації про доходи, які управитель отримував від використання автозаправок та нафтобаз.

ТОВ "Нафтогаз Ойл Трейдинг", яке є дочірньою компанією державної НАК "Нафтогаз України", всі звинувачення зі сторони Агентства відкидає. У травні 2022 року АРМА визначила компанію управителем мережі АЗС Glusco. "Нафтогаз" запустив новий бренд U.GO на базі заарештованих АЗС.

Читайте також:
АРМА стягує рекордні понад два мільярди гривень з онлайн-казино, яке пов'язане з Росією
Переважна більшість ввезених в Україну авто цьогоріч були вживаними
Цим законом вони намагаються знову знищити все що можна, – Разумков про підвищення акцизного податку на пальне
Бензин, дизель та газ здорожчають: Парламент прийняв закон про підвищення акцизного податку на пальне