Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Америка підтримуватиме Україну, в нас дуже потужні союзницькі відносини, – Єрмак про те, якщо на виборах у США переможе Трамп

Разом з тим керівник ОП не вважає, що Сполучені Штати можуть мати такого президента, який би не розумів загрози Росії

Дональд Трамп

Джерело: The New York Times

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що Дональд Трамп у разі своєї перемоги на виборах у Сполучених Штатах Америки, забезпечить подальшу підтримку України. Про це він сказав під час інтерв’ю "Європейській правді".

Зокрема глава ОП зазначив, що нещодавня телефонна розмова Трампа і Володимира Зеленського підтвердила "добрі стосунки" і повагу Трампа до України та українського президента". А сам Трамп нібито дуже уважно слухав пояснення про те, що відбувається в Україні.

Водночас Трамп, за словами Єрмака, дійсно сказав Зеленському не слухати чуток про те, що наче експрезидент США готовий поступитися диктатору Путіну і піти проти інтересів України, щоб бойові дії закінчилися якнайшвидше.

"Так, він це сказав. Що не треба звертати увагу на "фейк ньюз", які з'являються про це. Що він чітко розуміє, що це за війна, і що Америка підтримувала і буде підтримувати Україну. І це дуже важливо", – наголосив Єрмак.

Разом з тим очільник ОП не вважає, що Сполучені Штати можуть мати такого президента, який би не розумів загрози Росії. А ще й виступав проти підтримки України.

"Між Сполученими Штатами Америки і Україною вже відбулися історичні зміни. Ми стали партнерами, дійсно, в нас дуже потужні союзницькі відносини. І я не вірю в те, що будь-який наступний президент США буде налаштований інакше", – констатував політик. 

Також Єрмак не знає, чи може бути реалістичним приїзд Трампа в Україну під час своєї виборчої кампанії. Хоча таке запрошення є. Керівник Офісу президента стверджує, що домовитись про таку поїздку було б важко. І припускає, що шанси відвідати нашу державу до інавгурації більші незалежно від того чи то буде Трамп, чи хтось інший з кандидатів-переможців.

Новини за темою: Чи є загроза для відносин США та України у разі обрання віцепрезидентом кандидата Трампа: Роз’яснення Держдепу

Варто нагадати й те, що в липні під час своєї пресконференції Володимир Зеленський говорив, що не боїться, якщо новим очільником США стане Дональд Трамп, адже співпраця між обома країнами продовжиться.

Глава держави пояснював: стосовно відносин України з Республіканською партією – у нас є двопартійна підтримка. А також потужні відносини з Республіканською частиною Конгресу та  частиною політикуму Сполучених Штатів Америки.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс