Втрати росіян: 6 7 5 8 0 0 (+1530)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

80 відсотків українців підтримують заборону УПЦ МП, – опитування

Проти нового закону виступають 16 відсотків українців, а ще 4 відсотки не змогли визначитися

Протест проти УПЦ МП. Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Більшість українців підтримують ухвалений закон про заборону релігійних організацій, пов'язаних з Росією. Про це свідчать результати опитування, яке провели дослідники Київського міжнародного інституту соціології.

Зокрема 80% українців сказали, що виступають за заборону подібних організацій. Проти висловилися 16% респондентів, а 4% ще не визначилися зі своєю думкою.

Що стосується ставлення до закону в регіонах, то на заході та в центрі України підтримка трохи вища – 83% та 82% відповідно. На півдні 74% підтримують закон, а на сході – 71% респондентів.

"Під час опитування ми не запитували українців прямо саме про заборону Української православної церкви Московського патріархату. Однак більшість громадян також підтримують і заборону саме УПЦ МП", – сказав виконавчий директор КМІС Антон Грушецький.

Разом з тим проти висловилися від 14% до 21% по всій країні. А ще не визначилися із думкою від 3% до 8%.

Нагадаємо, 24 серпня, у День Незалежності президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає заборону діяльності в Україні релігійних організацій, що мають керівний центр у РФ.

Закон про регулювання діяльності релігійних організацій має унеможливити діяльність церков, які керуються державою, що здійснює агресію проти України. Таким документом може бути припинена діяльність УПЦ МП.

Читайте також:
У Черкасах біля собору побилися віряни УПЦ МП й ПЦУ
Майже 20% українців вірять, що перемога у війні настане до кінця 2024 року
Майже 80% українців не переїхали б до США чи ЄС, навіть якби отримали громадянство, – опитування
Зеленський підписав закон про заборону діяльності московської церкви в Україні