Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

10 млн євро виділила Австрія гуманітарним організаціям, які допомагають українцям

Австрія твердо стоїть на боці українського народу

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Австрія виділила 10 мільйонів євро гуманітарним організаціям в Україні та Молдові, які допомагають українським біженцям. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ країни.

"Ситуація по всій Україні погіршується систематичним і невпинним руйнуванням Росією життєво важливої інфраструктури. Австрія твердо стоїть на боці українського народу і з першого дня надає широку гуманітарну допомогу", – йдеться у дописі.

Зокрема, шість мільйонів євро отримає організація "Сусід в біді". Організація надає екстрену допомогу людям, які її потребують, – постачає питну воду, харчові продукти та надає притулок у надзвичайних ситуаціях.

Ще по два мільйони євро отримають Міжнародний комітет Червоного Хреста та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Зазначається, що допомогу виділяють з фонду надзвичайних ситуацій за кордоном МЗС Австрії.

Допомога Австрії

Відень продовжує підтримувати Україну у війні з РФ.

Приміром, у травні Австрія спеціальний фонд на 500 мільйонів євро для підтримки своїх експортерів й інвесторів в Україні. У Міністерстві фінансів країни зазначали, що підтримка здійснюватиметься через спеціальний ризик-орієнтований механізм для України.

Адже російські атаки роблять будь-який бізнес з українськими компаніями надзвичайно ризикованим для австрійських експортерів та інвесторів. Тому відомство створило умови для підтримки австрійського експорту в Україну.

Передбачається, що протягом наступних п'яти років буде виділено 500 мільйонів євро на покриття операцій та розвиток нового бізнесу в Україні.

А ще влітку минулого року Міністерство закордонних справ Австрії погодило надання одного мільйона євро для підтримки роботи Міжнародного агентства з атомної енергії в Україні. 

Кошти на фінансування діяльності МАГАТЕ в Україні внесли порівну австрійське МЗС і Міністерство захисту клімату. За словами міністра закордонних справ Австрії Александра Шалленберга, "російська рулетка з безпекою українських атомних електростанцій має нарешті закінчитися".

Читайте також:
Швейцарія спрямує 1,7 млрд доларів на відновлення України
ООН не має грошей, щоб допомогти українським біженцям цієї зими
Школи у 10 областях отримають до 300 тисяч гривень від ЮНІСЕФ
Німеччина додатково спрямує 400 млн євро на військову допомогу Україні