Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Школи у 10 областях отримають до 300 тисяч гривень від ЮНІСЕФ

Загальна сума проєкту становить понад 100 мільйонів гривень
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Українські школи на прифронтових територіях зможуть отримати грошову допомогу від ЮНІСЕФ на 2024/2025 навчальний рік. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Відповідну постанову "Про реалізацію спільного з Дитячим фондом Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) проєкту щодо надання грошової допомоги закладам загальної середньої освіти на 2024/2025 навчальний рік" було схвалено сьогодні урядом України.

Зазначається, що проєкт цього документа розробило Мінреінтеграції спільно з Міносвіти у межах реалізації реформи шкільного харчування в Україні, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Зазначається, що цей акт затверджує Порядок та умови отримання грошової допомоги від ЮНІСЕФ закладами загальної середньої освіти.

Таким чином, розмір допомоги кожному закладу становитиме 290 500 гривень. Вона надаватиметься разово протягом цього навчального року. Повідомляється, що загальна сума проєкту становить понад 100 мільйонів гривень.

"Ці кошти можуть використовуватися на ремонт і модернізацію шкільних їдалень, а також на підготовку до зимового сезону", – уточнили в міністерстві.

Отримати допомогу можуть школи лише у 10 областях України, а саме: у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Чернігівській, Харківській, Херсонській.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України реформує старшу школу. Після 9 класу учні зможуть обрати одне з двох спрямувань – академічне або професійне.

До речі, Міністерство освіти і науки ставить собі за мету скоротити кількість вищих навчальних закладів в Україні до 100 установ. Таке рішення пов'язане насамперед зі станом демографії в країні.

Читайте також:
ООН не має грошей, щоб допомогти українським біженцям цієї зими
Німеччина додатково спрямує 400 млн євро на військову допомогу Україні
На підтримку української енергосистеми Німеччина виділяє 70 млн євро
В Україні реформують старшу школу. Новації мають запрацювати з 2027 року