USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

ЗСУ просунулися в межах Часового Яру, – ISW

Українські сили також намагаються відбити позиції в лісовій місцевості на захід від Кліщіївки
Часів Яр
Карта боїв на Донеччині
Джерело: відкриті джерела

Збройні сили України незначно просунулися на правому березі каналу Сіверський Донець-Донбас у Часовому Яру. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Українські сили незначно просунулися в межах східного Часового Яру. Геолокаційні кадри, опубліковані 17 серпня, показують, що українські війська просунулися на правому березі каналу Сіверський Донець-Донбас у Часовому Яру. Російський блогер стверджував, що українські сили також намагаються відбити позиції в лісовій місцевості на захід від Кліщіївки", – йдеться в повідомленні.

Водночас окупанти продовжують наземні наступи на північ від Харкова поблизу Липців і Глибокого та на північний схід від Харкова біля Вовчанська. Також вони незначно просунулися поблизу Кремінної та Макіївки.

Аналітики зазначають, що 17 серпня російські війська продовжили наземні наступи на Сіверському напрямку, однак підтверджених змін на лінії фронту не було. 16 і 17 серпня російські війська продовжували штурм в районі Білогорівки, Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки, Переїзного.

Що кажуть у Генштабі?

Там зазначають, що на Сіверському напрямку українські захисники відбивали дев’ять штурмових дій російських загарбників поблизу Спірного, Виїмки та Переїзного.

На Краматорському напрямку окупанти атакували 12 разів, поблизу Часового Яру та Іванівського. Ситуація контрольована.

Раніше

Нагадаємо, 14 серпня повідомлялося, що Збройні сили України просунулися на Сіверському напрямку та в західній частині Запорізької області. Однак російські війська просуваються поблизу Часового Яру та на південний захід від Донецька.

Разом з тим 12 і 13 серпня бої тривали під Часовим Яром поблизу Богданівки та Білої Гори. Наступали загарбники й поблизу Торецька 11 серпня, але 13 серпня не було жодних підтверджених змін на лінії фронту, вказують експерти ISW.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції