USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

ЗСУ просунулися на Сіверському напрямку та деякій частині Запорізької області

Проте окупанти просуваються поблизу Часового Яру
ЗСУ
ЗСУ. Фото ілюстративне
Джерело: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України просунулися на Сіверському напрямку та в західній частині Запорізької області. Однак російські війська просуваються поблизу Часового Яру та на південний захід від Донецька, повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

У новому звіті йдеться, що Сили оборони України нещодавно відновили позиції на південний схід від Сіверська, що на Донеччині. Зокрема те, що українські воїни просунулися на захід від Спірного, свідчать геолокаційні кадри, опубліковані 9 серпня.

"Російські окупанти продовжували наступальні дії в районі Білогорівки, поблизу Верхньокам'янського та біля Спірного 12 і 13 серпня. Також вони просунулися в напрямку Часового Яру. Геолокаційні кадри, опубліковані 12 серпня, вказують на те, що окупанти просунулися поблизу Кліщіївки, – зазначають експерти.

Разом з тим 12 і 13 серпня бої тривали під Часовим Яром поблизу Богданівки та Білої Гори. Наступали загарбники й поблизу Торецька 11 серпня, але 13 серпня не було жодних підтверджених змін на лінії фронту, вказують експерти ISW.

Тим часом російські блогери заявляли, що 12 і 13 серпня війська РФ просунулися на південь від Залізного, в Нью-Йорку, в межах Північного та біля Пантелеймонівки.

Аналітики ж додають: 12 і 13 серпня тривали бої під Торецьком, Залізним і під Нью-Йорком. Також вороги нещодавно просунулися на схід від Покровська.

"Український оглядач Костянтин Машовець і російський блогер заявили, що війська РФ просунулися в Іванівку 13 серпня, що вказує на те, що вони, ймовірно, захопили селище. 13 серпня російські блогери зазначали, що путінські війська просунулися поблизу Гродівки, Сергіївки, Желанного та Свиридонівки", – зазначено в звіті.

Російські війська 12 і 13 серпня продовжували наступ у районі Малинівки, біля Воздвиженки, Зеленого Поля, Новоолександрівки, Калинового, Єлизаветівки, Гродівки, під Новожеланним, Скучним, біля н.п. Птиче та Желанне.

До того ж 12 і 13 серпня окупанти продовжували обстріли в районі адмінкордону Донецької та Запорізької областей, в тому числі поблизу Вугледара.

Однак, як пишуть експерти, ЗСУ нещодавно незначно просунулися в західній частині Запорізької області під час боїв 13 серпня. Так, геолокаційні кадри за 11 серпня свідчать, що українські воїни просунулися на північний захід від Вербового.

Крім того, окупанти продовжували наступальні операції на Харківському напрямку. А на лінії Куп’янськ – Сватове – Кремінна підтверджених змін лінії фронту не було, наголосили в Інституті вивчення війни.

Що кажуть у Генштабі ЗСУ?

У Генеральному штабі ЗСУ додають, що протягом минулої доби на Сіверському напрямку українські захисники відбивали п’ять штурмових дій російських загарбників поблизу Верхньокам’янського та Спірного.

А на Торецькому – ворог за підтримки авіації здійснив 19 атак неподалік Залізного, Нью-Йорка та Торецька.

Тим часом на Времівському напрямку, за уточненою інформацією, росіяни шість разів штурмували позиції українських воїнів неподалік Водяного, Костянтинівки і Вугледара.

І на Оріхівському напрямку окупанти намагалися вибити підрозділи Сил оборони з позицій в районах Малої Токмачки і Роботиного – загалом провели два штурми.

Раніше ми повідомляли, що російська армія активізувалася у Харківської області. Там на початку серпня путінські війська посилили наступ, зокрема у Вовчанську, і почали переміщувати війська.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції