USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

ЗСУ подекуди відновлюють втрачені позиції на Авдіївському напрямку, – Тарнавський

Війська РФ збільшують інтенсивність артобстрілів та мають значну перевагу у боєприпасах
ЗСУ
Ілюстративне фото
Джерело: Генштаб ЗСУ

Сили оборони подекуди відновлюють втрачені позиції на Авдіївському напрямку. Водночас окупанти збільшують інтенсивність артобстрілів, мають значну перевагу у боєприпасах та нарощують чисельність штурмових груп. Про це повідомив командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський.

"На Авдіївському напрямку противник збільшує інтенсивність артилерійських обстрілів, має значну перевагу в боєприпасах, нарощує чисельність штурмових груп – аж до батальйонно-тактичної групи, кидає в дій нові резерви, відтак має деякі локальні успіхи. При цьому оперативна обстановка є динамічною. Сили оборони продовжують ведення оборонної операції, подекуди відновлюють втрачені позиції, виставляють додаткові позиції відділень, вогневі позиції, спостережні пункти", – сказав Тарнавський.

Він повідомив, що за минулу добу на Авдіївському напрямку наші захисники й захисниці відбили 25 атак ворога, на Новопавлівському напрямку – 30, на Оріхівському напрямку – 1 атаку.

Тарнавський також додав, що за минулу добу в операційній зоні ОСУВ "Таврія" армія Росії завдала 36 авіаударів, 1074 обстріли і 118 ударів дронів-камікадзе, відбулося 56 бойових зіткнень.

"Загальні втрати ворога у живій силі – вбитими і пораненими – склали 319 осіб, в озброєнні та військовій техніці – 5 танків, 13 бойових бронемашин, 2 артсистеми, 11 автомобілів, 2 засоби ППО, 3 одиниці спецтехніки. Нейтралізовано або знищено 278 БпЛА різних типів. Серед іншого, уражено ворожий бліндаж", – наголосив командувач ОСУВ "Таврія".

Ситуація на фронті

У своєму ранковому зведенні Генштаб повідомив, що протягом минулої доби відбулося 83 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 3 ракетних та 91 авіаційний удар, здійснив 142 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені та загиблі серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, церква а також інші об’єкти цивільної інфраструктури", – зазначили у Генштабі.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку наші захисники відбили 25 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

Наші воїни продовжують завдавати окупантам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Раніше заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін повідомив, що ситуація під Авдіївкою Донецької області дуже складна. Активні наступальні дії окупанти продовжують здійснювати цілодобово.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат