USD
НБУ
39.57
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.12
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 0 5 0 (+710)
USD
НБУ
39.57
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.12
Готівка
42.90

ЗСУ контролюють невелику частину Бахмута: Яка ситуація на флангах міста

Бойові дії в Бахмуті тривають, окупанти зараз зачищають захоплені території в місті
Бахмут

Околиці Бахмута, квітень 2023 року

Джерело: Reuters

Українські сили продовжують контролювати невелику частину Бахмута на південному заході, тоді як ворог зачищає захоплені території. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

За її словами, українські захисники продовжують зберігати контроль над деякими промисловими та інфраструктурними об'єктами і приватним сектором Бахмута в районі "Літак".

Маляр зазначила, що окупанти намагаються робити пропагандистські заяви про те, що вони нібито взяли місто під свій контроль, але це не так.

"Ми продовжуємо просуватися. Інтенсивність трохи знижена, проте ми продовжуємо просуватися цим шляхом. На півночі активних дій значно менше. Якщо говорити про південь, то ми рухаємося. І власне, оборона Бахмута як міста свою місію військову повністю виконала", – наголосила заступниця міністра.

За словами представника Міноборони України, все йде за планом, ситуація контрольована.

Також вона розповіла, що зараз найзапекліші бої точаться в Мар'їнці, Авдіївці та на Бахмутському напрямку.

Що кажуть у Генштабі?

За даними військових, на Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Бої за місто Бахмут тривають.

Окупанти завдали авіаударів поблизу Бахмута та Іванівського. Також від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхове-Василівка, Маркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Біла Гора, Торецьк, Сєверне, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

Оновлено. Українські військові змогли просунутися під Бахмутом за добу на 200–400 метрів, повідомив спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

За його словами, росіяни продовжують спроби повної окупації Бахмута, оскільки для них це є пріоритетною метою. Наразі ворог хоче захопити те місце, де українські підрозділи тримають оборону, – південно-західну частину міста.

"Водночас на флангах наші підрозділи намагаються тиснути на ворога і по можливості в рамках нашої оборонної операції контратакувати його. Зокрема, за цю добу вдалося на різних ділянках від 200 до 400 метрів просунутися", – розповів Череватий.

Читайте також:
Палата представників США оприлюднила текст законопроєктів про допомогу партнерам. Україні передбачено 61 млрд доларів Палата представників США оприлюднила текст законопроєктів про допомогу партнерам. Україні передбачено 61 млрд доларів
Засуджені зможуть служити не тільки на посадах рядових, а щодо служби засуджених корупціонерів триває дискусія, – Шуляк Засуджені зможуть служити не тільки на посадах рядових, а щодо служби засуджених корупціонерів триває дискусія, – Шуляк
Вихід на світовий ринок: Український виробник військових рацій Himera отримав постачальника в США Вихід на світовий ринок: Український виробник військових рацій Himera отримав постачальника в США
Влітку ЗСУ зможуть отримати український дрон Влітку ЗСУ зможуть отримати український дрон "Шмавік", який є аналогом китайського DJI Mavic. Які переваги вітчизяного коптера та скільки коштує?