USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

ЗМІ пишуть, що Україну замінили в заявці на проведення ЧС-2030 з футболу. Чому і хто?

Сталося те, до чого все йшло
Кубок світу з футболу

Кубок, який вручають команді-переможниці на чемпіонаті світу з футболу

Джерело: відкриті джерела

Марокко спільно з Іспанією та Португалією подало заявку на проведення Чемпіонату світу з футболу 2030 року. За словами журналіста Sky Sports Роба Харріса, це означає, що Україна більше не бере участь у конкурсі на прийом мундиалю. 

Окрім вищевказаних країн на проведення турніру подано ще дві заявки: Саудівської Аравії, Єгипту та Греції, а також Уругваю, Аргентини, Парагваю та Чілі. 

Що передувало

У жовтні минулого року стало відомо, що Україна разом з Іспанією та Португалією планує подати заявку на проведення Чемпіонату світу з футболу. Ідея була погоджена керівництвом всіх трьох країн. Планувалося, що умови участі України у заявці ЧС-2030 обговорять згодом. 

Але

Кілька днів тому авторитетне видання The Athletic повідомило, що Україну можуть виключити зі спільної з Іспанією та Португалією заявки.

Причин, за даними ЗМІ, кілька: по-перше, Україна може не встигнути відновитися після війни з Росією і не зможе приймати матчі групового етапу, по-друге, питання було в персоні президента УАФ Андрія Павелка, який є фігурантом низки кримінальних проваджень. 

Читайте також:
Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери
У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців