USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Жителя Миколаївщини, який наводив російські "Калібри" на обласний центр, засудили до 11,5 років в'язниці

Зрадник також збирав розвіддані місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону
Суд
Джерело: відкриті джерела

Жителя Миколаївської області засудили до 11,5 років колонії за співпрацю з окупантами. Зрадник наводив російські "Калібри" на обласний центр. Про це інформує пресслужба СБУ.

За даними спецслужби, він також збирав розвідані місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону. Насамперед ворожий поплічник намагався виявити бойові позиції артилерії та системи протиповітряної оборони ЗСУ.

"Співробітники Служби безпеки затримали зловмисника на початку серпня минулого року під час контрдиверсійних заходів у Миколаївській області. За матеріалами СБУ суд призначив йому одинадцять із половиною років позбавлення волі", – йдеться в повідомленні.

Як встановили слідчі, на початку літа минулого року російська спецслужба залучила його до негласної співпраці через представника "МДБ ДНР".

У поле зору ворога він потрапив на одному з прокремлівських телеграм-каналів, де регулярно виправдовував російську збройну агресію проти України.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про напрямок, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси в Україну, рух, переміщення Збройних сил України або інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану);
  • ч. 2 і ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Раніше суд відправив на вісім років у колонію коригувальника ракетних ударів по школах у Миколаєві.

Читайте також:
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном