USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Коригувальника ракетних ударів по школах у Миколаєві засуджено до восьми років тюрми

Коригувальником виявився колишній начальник служби охорони одного з інфраструктурних об’єктів обласного центру
Коригувальник ракетних ударів по Миколаєву
Коригувальник ракетних ударів по Миколаєву
Джерело: СБУ

Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази вини ще одного інформатора головного управління генерального штабу ЗС РФ (більш відомого як ГРУ). Про це інформує пресцентр СБУ.

"Зловмисник коригував ворожі обстріли об’єктів цивільної інфраструктури на території Миколаївщини. Саме за його наводкою російські окупанти завдали ракетний удар по двох місцевих школах. Унаслідок ворожої повітряної атаки обидві будівлі були повністю зруйновані", – йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали зловмисника у серпні минулого року під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах області. За матеріалами української спецслужби, суд призначив йому вісім років ув’язнення.

Слідство встановило, що коригувальником виявився колишній начальник служби охорони одного з інфраструктурних об’єктів обласного центру. Після початку повномасштабного вторгнення російська воєнна розвідка дистанційно залучила його до негласної співпраці.

У поле зору ГРУ він потрапив через свою активність у прокремлівських Телеграм-каналах, де неодноразово публікував свої коментарі на підтримку збройної агресії РФ. Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з російським координатором.

На підставі доказів, зібраних співробітниками СБУ, суд визнав зловмисника винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань);
  • ч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Його засуджено до восьми років за ґратами.

Служба безпеки наголошує на невідворотності покарання за злочини проти України.

Читайте також:
Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені. Оновлено Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені. Оновлено
Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції
Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку "Беркута" як оперативник, – розслідування
ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва