USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Житель Кривого Рогу оформив кредитів на 2 млн гривень на зниклих безвісти військових, – прокуратура

Злочинець оформив кредити, використовуючи дані близько 20 зниклих військовослужбовців
гривні гроші

Фото ілюстративне

Джерело: Уніан

Житель Кривого Рогу оформив кредитів на понад 2 млн гривень на зниклих безвісти військовослужбовців ЗСУ. Про це повідомляється на сайті Київської обласної прокуратури.

Як з'ясувало слідство, житель міста Кривий Ріг отримав особисті дані військовослужбовця ЗСУ, який зник безвісти під час виконання бойового завдання на лінії зіткнення. Використовуючи електронно-обчислювальну техніку та дублікат сім-картки, підозрюваний оформив на ім'я військовослужбовця кредит.

Надалі він перевів гроші на підконтрольні собі банківські рахунки та здійснив кілька розрахунків у терміналах.

За попередніми даними, у такий спосіб він оформив кредити, використовуючи дані близько 20 зниклих військовослужбовців. Загальна сума кредитів склала понад 2 млн гривень.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у чоловіка комп'ютерну техніку, мобільні телефони, сім-картки мобільних операторів зв'язку, банківські картки та грошові кошти, а також гранату.

Наразі зловмисника затримано в порядку статті 208 КПК України. Незабаром йому оберуть запобіжний захід.

Також слідчі встановлюють усіх осіб, причетних до злочинної діяльності.

Раніше

Кіберфахівці СБУ викрили банду, яка видурювала гроші в українських бізнесменів. Шахраї представлялись чиновниками місцевої влади й просили "допомоги для ЗСУ".

Читайте також:
РПЦ закликала до РПЦ закликала до "священної війни" в Україні: Як реагує УПЦ
Знущалися через сексуальну орієнтацію: Активісти розповіли, як росіяни катували представників ЛГБТК у Херсонській області Знущалися через сексуальну орієнтацію: Активісти розповіли, як росіяни катували представників ЛГБТК у Херсонській області
97% своїх повітряних атак цьогоріч Росія спрямувала на цивільні об'єкти, - Умєров 97% своїх повітряних атак цьогоріч Росія спрямувала на цивільні об'єкти, - Умєров
Понад 50 тисяч осіб в Україні вважаються зниклими безвісти Понад 50 тисяч осіб в Україні вважаються зниклими безвісти