USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Зеленський заявив, що ситуація на полі бою дає змогу закінчити війну не пізніше 2025 року

Президент сказав, що у листопаді буде готовий документ з умовами для справедливого завершення війни
Зеленський
Володимир Зеленський
Джерело: Офіс Президента

Цієї осені Україна спроможна зрушити ситуацію на полі бою у бік миру. Це дасть змогу завершити війну не пізніше 2025 року, заявив президент Володимир Зеленський на саміті Україна – Південно-Східна Європа.

"У жовтні, листопаді та грудні ми маємо реальний шанс зрушити ситуацію в бік миру та довготривалої стабільності. Ситуація на полі бою створює можливість зробити цей вибір – вибір на користь рішучих дій для завершення війни не пізніше 2025 року", – сказав він.

Глава держави розраховує на лідерство президента США Джо Байдена у цьому питанні.

"Ми розраховуємо на потужні та мудрі кроки Великої Британії, Франції, Німеччини та Італії, які принесуть безпеку і мир у Європу", – заявив Зеленський.

Документ про завершення війни

Володимир Зеленський наголосив, що Україна готує документ, який міститиме умови для справедливого завершення війни з Росією. Роботу над ним завершать у листопаді.

"З липня ми працюємо над пунктами Формули миру. І до листопада буде готовий документ, в якому буде викладено докладні умови справедливого закінчення війни. Також ми готуємо другий Саміт миру", – нагадав він.

При цьому додав, зараз постає питання, як змусити Росію встановити мир з Україною та як змусити відповідальних за війну людей виконувати умови Формули миру.

"Саме тому ми в Україні розробили план дій, який може подолати розрив між нинішньою ситуацією та успішним проведенням Саміту миру. Для нас це план перемоги. Для кожної з ваших країн це план надійної стабільності. Коли план буде повністю реалізований, Росія втратить здатність загрожувати нам, загрожувати Європі", – наголосив глава держави.

Нещодавно західні ЗМІ написали, що президент Володимир Зеленський може змінити свій підхід до умов завершення війни. Зазначалося, що хоча глава держави публічно назвав основні вимоги України – повне виведення російських військ і членство в Північноатлантичному альянсі, а також виключив будь-які поступки щодо суверенітету чи території – проте, враховуючи те що підтримка Заходу починає слабшати, українські чиновники натякнули на необхідність початку обговорень стратегії завершення конфлікту.

Читайте також:
Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва
Зеленський вивів з-під санкцій більшість контрабандистів, - ЗМІ Зеленський вивів з-під санкцій більшість контрабандистів, - ЗМІ
Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт
На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України