USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Зеленський ввів санкції проти Росбанку, Центрвиборчкому та низки російських партій

У списку також російські підприємства, іноземні громадяни
Володимир Зеленський суворий
Джерело: Уніан
Президент Володимир Зеленський увів у дію санкції Ради національної безпеки і оборони проти Росії. У переліку – низка російських науково-виробничих підприємств, громадяни Росії, Ірану, Малі та Швейцарії. Про це йдеться в указах глави государства від 22 квітня №236/2023 та №235/2023.

Санкції накладено на 25 громадян РФ, чотирьох громадян Швейцарії, двох громадян Ірану. У списку – члени родини російського олігарха Володимира Потаніна.

Також під обмеження потрапили 60 юридичних осіб, серед яких – "Авіакомпанія Далекосхідна КСМ", Росбанк, Центральна виборча комісія РФ, Тульський завод, партії "Нові люди", ЛДПР, "Справедлива Росія – Патріоти – За правду", Комуністична партія. 

Санкції накладено і на 322 російські компанії, більшість з яких – підприємства радіоелектроніки та зв’язку.

Обмеження проти них запроваджено на 10 років.

Серед восьми громадян Малі, на які теж накладено санкції, – президент гуманітарної комісії Бюро регіональної адміністрації та управління Кідаль Ахмед Аг Альбачар, заступник керівника персоналу регіональної координації Оперативного механізму координації в Гао Махрі Сіді Амар Бен Даха, депутат парламенту Мохамед Улд Маталі та шейх Мохамед Усман Аг Мохамедун.

Санкції проти громадян Малі запроваджено до 31 серпня поточного року. Вони блокують активи і призупиняють видачу віз.

Зеленський ввів санкції проти майже 700 фізичних та юридичних осіб РФ

15 квітня президент України Володимир Зеленський затвердив рішення Ради національної безпеки щодо нових санкцій проти Росії. Вони торкнулися 438 фізичних та 254 юридичних осіб, йдеться на сайті глави государства.

Усього Зеленський підписав два відповідних укази.

Указ №228/2023

Документом санкції застосовуються до 82-х діячів, які пов'язані зі спортом. Серед них олімпійські чемпіони, відомі спортсмени та донька міністра оборони РФ Ксенія Шойгу, яка є президентом федерації триатлону.

У списку також є міністр спорту і туризму Білорусі Сергій Ковальчук, колишній воротар збірної Росії з футболу та гравець клубу "ЦСКА" Ігор Акінфєєв, фігурист Ілля Авербух, гімнастка Світлана Хоркіна та багато інших.

Указ №227/2023

Документом впроваджуються санкції проти 351 фізичної особи та 241 юридичної особи. Зокрема, під санкції потрапили "Рамблер", "Яндекс", "Компания ВК", до якої входять соцмережі "ВКонтакте", "Mail.ru" та "Одноклассники". Крім того, у списку є  ТОВ "Газпромнефть-цифровые решения", "РТ-Инвест транспортные системы", "Группа компаний "Иннотех", акціонерні товариства "Икс-Холдинг", "Софтлайн трейд", "Програмні продукти "Парус" і АТ "Ситроникс", які спеціалізуються на автоматизації компаній, як і "1С".

Обмеження набувають чинності з 15 квітня. Вони введені на 10 років і, зокрема, передбачають блокування активів, повне припинення торгових операцій та запобігання виведенню капіталів за межі України.

До речі, Сполучені Штати Америки запровадили чергові санкції проти російських та китайських компаній. Усього до списку потрапили 120 організацій й фізичних осіб у 20 країнах.

Читайте також:
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном