USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Зеленський відвідає засідання "Рамштайн" у Німеччині, – ЗМІ

Президент України хоче звернутися до західних партнерів із проханням про подальше постачання зброї
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський
Джерело: The Economist

Президент Володимир Зеленський приїде на засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" у Німеччині 6 вересня. Про це пише Spiegel.

За інформацією видання, глава держави хоче звернутися до західних партнерів із проханням про подальше постачання зброї для боротьби з Росією. Зокрема, про постачання ракет великої дальності та додаткових систем протиповітряної оборони.

"У Берліні розповіли, що Зеленський своїм візитом на зустріч міністрів оборони держав, які підтримують Україну, хотів ефектно описати всю серйозність ситуації", – йдеться в публікації.

Журналісти також підкреслюють, що візит Зеленського зробить засідання більш політичним.

Зустріч Контактної групи відбудеться на військовій базі "Рамштайн" у Німеччині. Там також буде присутній міністр оборони країни Борис Пісторіус. Напередодні ввечері він зустрінеться з главою Міноборони України Рустемом Умєровим, який перед цим відвідував США.

Новини за темою: Нідерланди оголосили про новий пакет допомоги Україні на 200 мільйонів євро

Як зазначає Spiegel, Умєров з Пісторіусом зосередяться на питанні, чи зможе Німеччина зібрати додаткові пакети озброєнь на найближчі місяці, попри бюджетну ситуацію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФРН надає Україні новий пакет військової допомоги. Серед іншого в ньому є нова система ППО, безпілотники, гвинтівки та снаряди.

Як відомо, за даними ЗМІ, Берлін планує урізати бюджетні витрати, зокрема додаткове фінансування допомоги для України. Йшлося про нові заявки від Міноборони країни щодо військової допомоги Києву. Що нібито тепер їх не затверджуватимуть на вимогу канцлера Олафа Шольца.

Натомість речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий зауважив, що інформація про зупинення військової допомоги Україні з боку Німеччини є маніпуляцією.

Читайте також:
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Італія невдовзі передасть Україні другу батарею ППО SAMP-T Італія невдовзі передасть Україні другу батарею ППО SAMP-T
Україна не може оснастити навіть 4 із 14 необхідних бригад, – Зеленський Україна не може оснастити навіть 4 із 14 необхідних бригад, – Зеленський
Зеленський розкрив основні пункти плану перемоги, який покаже Байдену Зеленський розкрив основні пункти плану перемоги, який покаже Байдену