USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Зеленський переміг у номінації "Мрійники" за версією видання Politico

Торік Politico опублікував рейтинг, де лідера України назвали найвпливовішою людиною Європи
Зел
Президент України
Джерело: відкриті джерела

Лідер України Володимир Зеленський очолив номінацію в щорічному рейтингу журналу. Також у списку номінації "Діячі" четверте місце посів керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, стало відомо з трансляції події на сайті журналу.

У номінацію "Мрійники" також потрапили голова Європарламенту Мецола, російський політик Навальний і президент Чехії Павел.

А разом з Єрмаком у списку опинилися голова Єврокомісії фон дер Ляєн, президенти Франції та Туреччини Макрон і Ердоган.

Більше про рейтинг

У рейтингу є три категорії: "Виконавець", "Мрійник" та "Руйнівник", а також номінація "Найвпливовіша людина". Саме торік Politico опублікував рейтинг, де Володимира Зеленського назвали найвпливовішою людиною Європи.

"Європа змінюється. Континент переоцінює свої стратегічні відносини, серйозно ставиться до оборони, переглядає політику щодо торгівлі, розширення та енергетичної безпеки. Загалом кажучи, це переосмислення того, що означає бути європейцем, і це значною мірою завдяки українському коміку, який став президентом", – писали у журналі.

Творці рейтингу вважали, що Зеленський – людина, якій Європа не лише довіряє, а і якою захоплюється та яку наслідує – на відміну від попередніх президентів України.

"Те, що зробив Зеленський, – це переконав решту Європи, що її майбутнє пов’язане з Україною, – у цю думку мало хто вірив до вторгнення Росії в лютому. Його навички спілкування були ключовими. Його риторика різко висвітлює зловмисність російського режиму, проти якого він бореться, розвіюючи віру значної частини Європи, особливо в Берліні та Парижі, в те, що Москва може бути партнером", – йшлося у матеріалі.

Журналісти вважають, що Зеленський вдало використав соцмережі, медіа і західні культурні інституції, як "Греммі" та Каннський кінофестиваль, де він виступав, аби залучити Захід до війни та переконати лідерів і громадськість, що вони теж мають боротися.

Новини за темою: Зеленський увійшов до списку 50 найвпливовіших людей світу за версією Bloomberg

У категорії "Мрійники" минулого року першою стала колишня прем'єрка Фінляндії Санна Марін, яка зламала "фінляндинізацію" та привела країну до НАТО.

"Руйнівником" номер один називали прем'єрку Італії Джорджу Мелоні, підписавши її як "Дуче" – так називали фашистського лідера Беніто Муссоліні. До цієї негативної категорії також увійшли угорський прем'єр Віктор Орбан, лідер лейбористської партії Британії Кеір Стармер, та, серед інших, російський міністр закордонних справ Лавров.

Загалом кожна з трьох категорій має по дев'ять персоналій.

Читайте також:
Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали