USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Заступник Арахамії Халімон потрапив у скандал: Йому загрожує звільнення

Арахамія звернувся до правоохоронних органів розпочати розслідування і дати юридичну оцінку цим подіям
Халімон
Джерело: відкриті джерела

Заступник голови фракції "Слуги народу" Павло Халімон придбав за заниженою вартістю маєток в історичній місцевості Києва Звіринець, на Печерських пагорбах. 

Про факт купівлі маєтку йдеться в розслідуванні "Української правди".

Зазначається, що місцевість Звіринець розташована біля Ботанічного саду імені М. М. Гришка. Унікальність цієї місцевості в тому, що тут є приватна забудова. Тобто тут можна жити в приватному маєтку буквально на відстані п'яти хвилин від самого центру столиці. Це місце облюбували дуже заможні персоналії. Тут і зірки шоубізнесу, і люди, пов'язані з владою та великими грошима. З-поміж відомих особистостей – колишній прем'єр-міністр Микола Азаров, ексголова Верховної Ради Володимир Литвин і навіть настоятель Києво-Печерської лаври владика Павло має тут будинок.

Влітку минулого року тут обзавівся маєтком і 39-річний "слуга народу" Павло Халімон. Журналісти зафіксували самого політика в цьому маєтку не один раз, як і Анастасію Котеленець. УП знайшла докази, що Котеленець пов'язана з Халімоном і фігурувала в низці договорів про купівлю землі на Чернігівщині разом із Халімоном. Представником Котеленець у договорі виступала Ропчан Наталія Володимирівна. Вона працювала помічницею нардепа Павла Халімона та отримувала зарплату з бюджету. Раніше Халімон та Ропчан працювали в Головному територіальному управлінні юстиції у Чернігівській області.

Саме Котеленець стала власницею маєтку на Печерських пагорбах, де її зафіксували разом із Халімоном. Цей будинок продали за 10,3 млн гривень, хоча будинки поблизу Ботанічного саду аналогічної площі коштують близько 50–60 млн гривень.

Ані Халімон, ані Котеленець не стали коментувати це придбання журналісту УП. Проте цей факт прокоментував колишній власник – архієрей Православної церкви України Олександр Драбинко. За його словами, продажем займався його брат через рієлтора і будинок продали за низькою вартістю, бо були потрібні гроші.

Згодом голова фракції Давид Арахамія відреагував на скандал.

"Якщо ти народний депутат і маєш пару зайвих мільйонів гривень, то ти повинен допомогти своїй країні. Це твій обов’язок. Тому, звичайно, етична складова цього вчинку суперечить нашим цінностям і нашому баченню того, чим під час війни має займатися народний депутат. За це Павло Халімон буде звільнений із посади заступника голови нашої фракції", – йдеться в повідомленні.

Крім того, політик звернувся до правоохоронних органів розпочати розслідування і дати юридичну оцінку цим подіям.

Читайте також:
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт
Міністр Сольський подав у відставку Міністр Сольський подав у відставку
Україна ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю з Великою Британією Україна ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю з Великою Британією
Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про "клуб білого бізнесу"