USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Зарплата учасникам "Армії відновлення" підвищиться у півтора раза

З квітня наступного року зарплата виросте до 12 тисяч гривень
армія відновлення
Джерело: відкриті джерела

Оплата праці за виконання суспільно корисних робіт в рамках проєкту "Армія відновлення" буде підвищена у півтора раза – до 10 050 гривень. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету міністрів 27 жовтня, повідомляє пресслужба Міністерства економіки України. 

До цього розмір оплати складав 6700 гривень. З 1 січня 2024 року вона зросте до 10 650 гривень, з 1 квітня 2024 року – до 12 тис. гривень. 

Про "Армію відновлення"

Це урядовий проєкт, який був запущений восени минулого року для того, щоб фінансово підтримати людей, які тимчасово втратили роботу.

Майже за рік дії цього проєкту до таких робіт було залучено понад 62 тисячі безробітних в 19 регіонах. 

Види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону. Керівництво областей визначає, які роботи потрібні в регіоні, повідомляє про це Центр зайнятості, який пропонує безробітним, що стоять на обліку в Центрі, долучитись до виконання таких робіт. З цими людьми укладається строковий трудовий договір на період виконання робіт. 

Найчастіше безробітних залучають до:

  • робіт з забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій;
  • розвантаження, фасування та доставки гуманітарної допомоги; 
  • надання громадянам соціальних послуг в місцях зосередження внутрішньо переміщених осіб;
  • плетіння маскувальних сіток, консервування продукції для потреб ЗСУ, пошиття одягу та ремонту військової амуніції;
  • допомоги з догляду за пораненими військовослужбовцями в медзакладах;
  • розбору завалів, відновлення житлових будинків та приміщень, розчищення залізничних колій та автомобільних доріг, які пошкоджені в результаті бойових дій; 
  • облаштування та укріплення блокпостів, підвальних приміщень під укриття;
  • будівництва захисних споруд цивільного захисту, укріплення дамб;
  • робіт із заготівлі дров для потреб військових та населення.

Нагадаємо, станом на серпень до виконання суспільно корисних робіт у межах проєкту "Армія відновлення" з моменту його старту восени 2022 року було залучено майже 48 тисяч безробітних.

Лідером серед регіонів є Харківщина, де до виконання суспільно корисних робіт залучені понад дев'ять тисяч безробітних, зазначила заступник міністра економіки Тетяна Бережна. 

Також серед найбільш активних учасників – Полтавщина (7037), Донеччина (5734), Чернігівщина (5152) та Київщина (5140).

Читайте також:
Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу
Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт