USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Захід закликає Україну роздумувати над "планом Б" у війні

Партнери вимагають, аби Київ сформулював реалістичні цілі у протистоянні з Кремлем
війна ЗСУ
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Захід наполягає на роздумах України над "планом Б" у війні з Російською Федерацією. Про це пише The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що партнери вимагають, аби Київ сформулював реалістичні цілі у протистоянні з Кремлем. 

"Захід, як і раніше, підтримує прагнення України звільнити всі свої території від російської окупації, однак партнери вимагають, аби Київ сформулював більш реалістичні цілі в цій війні, принаймні на наступний рік. Це дозволить західним дипломатам пояснити своїм виборцям, чому Україні продовжують надавати допомогу", – йдеться в публікації.

Крім того, повідомляється, що постійні переговори між Україною та її партнерами вказують на напругу між обома сторонами.

Також WSJ наводить слова деяких європейських дипломатів, які заявили, що повна перемога Києва коштуватиме сотні мільярдів доларів, чого ні Вашингтон, ні Європа не можуть реально забезпечити.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський повідомляв, що Україна презентує план перемоги чинному очільнику США Джо Байдену та обом кандидатам у президенти – Дональду Трампу і Камалі Гарріс.

Український лідер вважає, що зараз головним для нашої держави є максимальне зміцнення позиції країни та захист міст і сіл від російського терору. Також важливим є питання можливостей українських військових на фронті.

А адміністрація президента Сполучних Штатів Америки Джо Байдена надіслала Конгресу секретну доповідь, в якій зазначено стратегію щодо війни України з РФ. 

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції