USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Звіт про стратегію війни в Україні надала Конгресу адміністрація Байдена, – ЗМІ

Йдеться про стратегію, яку Конгрес вимагав подати у межах проголосованого у квітні закону про додаткове фінансування України
Білий дім
Білий дім, США
Джерело: Bloomberg

Адміністрація президента Сполучних Штатів Америки Джо Байдена надіслала Конгресу секретну доповідь, в якій зазначено стратегію щодо війни України з РФ. Про це повідомляє Reuters з посиланням на трьох обізнаних співрозмовників у цій темі.

Зокрема помічник одного з конгресменів зауважив, що отримав доповідь 9 вересня, проте ще не ознайомився з її змістом. Ще двоє джерел також підтвердили отримання такого листа.

"Йдеться про документ, підготовку якого додали до законопроєкту на 60 млрд доларів допомоги Україні. Обговорення цього законопроєкту тривало з минулорічної осені, а затвердили його тільки в квітні. І спочатку стратегію повинні були подати до червня", – пишуть журналісти.

Втім, через значну затримку республіканці висловлювали розчарування та навіть пригрозили заблокувати подальше фінансування для України.

Приміром, голова сенатського комітету із закордонних справ сенатор Джим Ріш у серпні наголошував, що підтримує допомогу Україні, "але не беззастережно".

"З перших днів війни диктатора Путіна проти України просили адміністрацію Байдена – Гарріс надати стратегію щодо того, як США та наші союзники можуть допомогти Україні виграти війну. Крайній термін минув, а відповіді не надійшло. Президент Байден і віцепрезидентка Гарріс мають надати цю стратегію не лише нам, але й американському народу, а відсутність їхньої реакції дозволяє припускати, що у них такої стратегії немає або вони бояться показати її", – заявив Ріш.

Новини за темою: Пентагон запевняє, що гроші на допомогу Україні до кінця вересня "не згорять"

До речі, нещодавно президент Володимир Зеленський повідомляв, що Україна презентує план перемоги чинному очільнику США Джо Байдену та обом кандидатам у президенти – Дональду Трампу і Камалі Гарріс.

Український лідер вважає, що зараз головним для нашої держави є максимальне зміцнення позиції країни та захист міст і сіл від російського терору. Також важливим є питання можливостей українських військових на фронті.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЄС виділить Україні додаткові 160 млн євро для енергетики ЄС виділить Україні додаткові 160 млн євро для енергетики
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW