USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Загибель помічника Залужного: Офіцеру з апарату головнокомандувача ЗСУ повідомили про підозру

Фігурант придбав боєприпаси, частину з яких потім подарував Геннадію Частякову, без відповідного дозволу
ДБР повідомило підозру офіцеру з апарату головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати Геннадію Частякову

ДБР повідомило підозру офіцеру з Апарату Головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати Геннадію Частякову

Джерело: ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру старшому помічнику головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати своєму колезі Геннадію Частякову. Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

"Встановлено, що офіцер набув без відповідного на це дозволу вісім ручних універсальних наступально-оборонних гранат DM 51A2 та приніс їх до свого службового кабінету. Згодом він упакував шість із них у подарунковий дерев’яний ящик та поклав туди пляшку міцного алкоголю. Цей ящик він подарував військовослужбовцю Геннадію Частякову з нагоди його дня народження", – зазначається у повідомленні.

Уточнюється, що цими діями офіцер фактично вчинив збут вибухових пристроїв.

Ще дві гранати фігурант продовжив зберігати у шафі свого робочого кабінету. Боєприпаси вилучили працівники правоохоронних органів.

"Офіцеру повідомлено про підозру у придбанні, зберіганні, носінні та збуті вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України)", – уточнили в ДБР.

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до семи років.

Що відомо про інцидент?

6 листопада у ЗМІ з’явилася інформація, що помічник Залужного Геннадій Частяков загинув під час відкриття подарунка. Згодом це підтвердив і сам головнокомандувач ЗСУ.

"Сьогодні за трагічних обставин у свій день народження у родинному колі загинув мій помічник і близький друг, майор Геннадій Частяков", – написав Залужний.

Тим часом у поліції повідомили, що трагедія сталася через необережне поводження з боєприпасами. Там також казали, що травми отримав 13-річний син військового.

"Поліція працює на місці події. Зареєстровано кримінальне провадження за ст. 263 (Незаконне поводження з боєприпасами) Кримінального кодексу України", – йшлося у Telegram-каналі Національної поліції.

Згодом чоловік, який подарував гранати Геннадію Частякову, зізнався у скоєному. Також він розповів, що попереджав про справжність боєприпасів. Про це заявила речниця Міністерства внутрішніх справ України Мар’яна Рева.

За її словами, загиблий не повірив в те, що гранати справжні. 

Раніше ми повідомляли, що шестеро військових підірвались на міні на Рівненщині. Державне бюро розслідувань розслідує загибель військових під час оборонних заходів.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Залужний став послом у Британії: Зеленський звільнив його з військової служби Залужний став послом у Британії: Зеленський звільнив його з військової служби
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру