USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Під Києвом на гранаті підірвався помічник Залужного: Подробиці трагедії

Загибель військового сталася через вибух, який пролунав із подарунка, подарованого на день народження
граната
Джерело: відкриті джерела

Під Києвом у селі Чайки загинув помічник головнокомандувача ЗСУ Геннадій Частяков. Про це особисто повідомив Валерій Залужний у Telegram.

"Сьогодні за трагічних обставин у свій день народження у родинному колі загинув мій помічник і близький друг, майор Геннадій Частяков", – написав головком ЗСУ.

За його словами, в одному з подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій. У Геннадія залишилися дружина та четверо дітей. 

"З початку повномасштабного вторгнення Геннадій був для мене надійним плечем, повністю присвятивши своє життя Збройним силам України і боротьбі з російською агресією", – додав він.

Тим часом у поліції повідомили, що трагедія сталася через необережне поводження з боєприпасами. Там також кажуть, що травми отримав 13-річний син військового.

"Поліція працює на місці події. Зареєстровано кримінальне провадження за ст. 263 (Незаконне поводження з боєприпасами) Кримінального кодексу України", – йдеться у Telegram-каналі Національної поліції.

Оновлено. Як повідомила представниця МВС України Мар'яна Рева, за тією інформацією, яка надійшла від поліції та слідчої оперативної групи, що прибула на місце виклику, трагедія сталася через підрив унаслідок необережного поводження з боєприпасом.

За словами дружини загиблого, її чоловік приніс подарунковий пакет із пляшкою спиртного та подарунковими чарками у вигляді гранат. Під час відкриття пакета стався вибух.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Рівненщині шестеро військових підірвались на міні. Державне бюро розслідувань (ДБР) вже розслідує загибель військових під час оборонних заходів.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням