USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Загальний дохід Росії від продажу нафти з моменту введення обмеження знизився, – Мінфін США

Світові ціни залишалися стабільними, незважаючи на те, що передбачали багато скептиків
Нафта
Джерело: відкриті джерела

Чиновник Міністерства фінансів США виступив проти чуток про те, що Росія, зіткнувшись із низкою обмежень на ціни та санкціями, спрямованими на обмеження її доходів від нафти, може непомітно заробляти більше, ніж припускають опубліковані дані. Про це повідомляє Bloomberg.

"Наскільки мені відомо, немає достовірних даних або переконливих доказів, що підтверджують припущення про те, що Росія ухиляється від санкцій, використовуючи коаліційних постачальників послуг та отримуючи понад встановлені платежі", – заявив помічник міністра фінансів США з економічної політики Бен Харріс.

Дані про ціни від Platts, підрозділу S&P Global, свідчать про те, що трейдери отримують незвичайно велику маржу від постачання нафти марки Urals, що відправляються з російських портів у Балтійському регіоні на західне узбережжя Індії, при цьому ціни доставки більше ніж на 20 доларів за барель перевищують суми закупівель.

Аналітики Goldman Sachs  10 лютого заявили, що фактична ціна на російську нафту може бути набагато вищою, ніж часто повідомляється, і це може допомогти пояснити, чому видобуток нафти в Росії залишається стійким.

Коаліція на чолі зі Сполученими Штатами, яка запровадила граничні ціни, не заперечувала проти високої маржі для посередників. Але якщо російські доходи виявляться вище за заявлені, це підірве заяви про ефективність цінової стелі і може свідчити про її порушення.

Покупцям російської нафти заборонено доступ до західних морських послуг, таких як страховка, за винятком випадків, коли ціни на їх постачання нижчі за ліміти, встановлені США та їх союзниками.

Хоча точна ставка Росії на кожне постачання невідома, Харріс сказав, що загальний дохід РФ від продажу нафти з моменту встановлення ліміту знизився, що російське виробництво залишалося відносно постійним і що світові ціни залишалися стабільними, незважаючи на те, що передбачали багато скептиків.


Читайте також:
США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, - ЗМІ США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, - ЗМІ
Арешт майна у справі Гринкевича: З’явився повний список Арешт майна у справі Гринкевича: З’явився повний список
Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist
Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію