USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Задіяли понад 70 БПЛА. ЗСУ вночі завдали удару по військових об'єктах РФ, – джерело

Вибухи були чутні в Брянську, Бєлгороді, Тулі, Твері та Москві
Дрон Luna
Дрон Luna
Джерело: відкриті джерела

Українські захисники цієї ночі атакували військові об'єкти на території Росії. Вибухи були чутні в Брянську, Бєлгороді, Тулі, Твері та Москві. Про це пише "РБК-Україна" з посиланням на джерела в спецслужбах.

"У ніч з 29 на 30 грудня Сили безпеки і оборони України завдали потужного удару по військових об'єктах на території РФ. Загалом в атаці брало участь понад 70 безпілотників різних типів", – зазначають джерела.

За інформацією співрозмовника зі спецслужб, найгучніше було в Брянську, де група безпілотників атакувала завод "Кремний Ел". Це один із найбільших виробників електроніки для російської військової техніки. Зокрема, для ракет великої дальності та систем ППО "Панцир".

Також відомо про вибухи на кількох військових об'єктах у Бєлгороді, Тулі, Твері, Москві.

"Російська ППО змогла збити певну частину українських БпЛА, але значна кількість із них ефективно спрацювала по цілях. На відміну від російських терористичних ударів по території України, Сили безпеки і оборони України завдавали ударів виключно по військових об'єктах ворога", – кажуть джерела.

Нагадаємо, вчора Україна зазнала наймасованішої атаки росіян. В Повітряних силах вже наголосили, що "стільки цілей одночасно на моніторі ми ще не бачили".

Внаслідок російської атаки загинули десятки цивільних, а кількість жертв продовжує зростати. Зокрема, у Києві сьогодні дістали з-під завалів ще чотирьох людей, таким чином кількість загиблих зросла до 13.

Новини за темою: РФ не здатна регулярно атакувати Україну ракетами в масштабах 29 грудня, – ISW

Президент України Володимир Зеленський своєю чергою пообіцяв, що Україна відповість окупантам за безжальну атаку по мирних містах. 

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині