USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

За останні два місяці уражено нафтопереробні потужності РФ, які приносили їй 55% експортного виторгу

Атаки проводить Центр спеціальних операцій "Альфа"
Куйбишевський нафтопереробний завод
Наслідки атаки дронів на Куйбишевський нафтопереробний завод в Росії
Джерело: відкриті джерела

Центр спеціальних операцій "Альфа", що входить до складу СБУ, за два місяці вразив частину нафтопереробних потужностей Росії, які приносили у бюджет країни 55% валютного виторгу. Про це заявив один з керівників спецпризначенців СБУ, передає "Еспресо".

"Ми на третину скоротили експорт нафтопродуктів (для Росії, – ред.), а це є 55% ворожого військового виторгу. Це валютна виручка від експорту нафтопродуктів", – повідомив він.

Також зазначається, що протягом минулого року "Альфа" знищила більш ніж 500 російських танків Т-90 та T-90M, вартість яких – понад 5 мільйонів доларів за кожну одиницю.

Атаки на РФ

Зокрема, у ніч на 31 травня у Краснодарському краї Росії, за свідченнями місцевих, лунали вибухи. У мережі писали про атаку.

У Генштабі ЗСУ заявили, що це сталося наступної ночі після того як Сили оборони України влучними ударами вивели з ладу пороми Керченської поромної переправи на території т.о. Криму, які курсували до порту "Кавказ" і використовувалися для військової логістики ворога.

Водночас Міноборони Великої Британії раніше припускало, що Росія намагається захистити свої об’єкти в порту Новоросійська від атак з боку України. У відомстві заявляли що через підвищений ризик українських ударів Новоросійський порт тепер відіграє вирішальну роль у захисті найціннішого майна Чорноморського флоту РФ.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом