USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

З початку вторгнення РФ в Україну Німеччина надала притулок лише 83 росіянам призовного віку

Загалом відомство отримало 3291 клопотання про надання притулку від потенційних ухилянтів із Росії
Німеччина

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

З початку повномасштабної війни РФ проти України Німеччина надала притулок лише 83 чоловікам із російським громадянством призовного віку – від 18 до 45 років. Про це повідомили у Федеральному відомстві у справах міграції та біженців (BAMF), пославшись на дані з 24 лютого 2022 року до 31 липня 2023-го, пише DW.

Скільки усього було клопотань

Загалом відомство отримало 3291 клопотання про надання притулку від потенційних ухилянтів із Росії.

З них рішення прийнято за 1418 заявами, решта 1873 очікують на розгляд.

При цьому відхилено лише 138 прохань, у ще 1116 розглянутих німецькою владою випадках йдеться про "формальне врегулювання процедури", що означає застосування правил Дублінської угоди або відкликання прохання про притулок.

У відомстві при цьому вказали на відсутність статистики щодо мотивів, які вказують претенденти на притулок.

Тому на підставі цих даних неможливо зробити обґрунтовані висновки про те, чи вони є відмовниками від військової служби, зазначили в BAMF.

У травні цього року кількість російських ухилянтів, яким Німеччина надала притулок, дорівнювала 55. На той момент влада ФРН отримала 2485 клопотань від росіян призовного віку, рішення було прийнято за 814 заявками.

Нагадаємо, згідно З дублінською угодою, мігранти мають подавати клопотання про отримання притулку в тій країні, де вперше перетнули кордон Євросоюзу. Влада країн ЄС має право висилати біженців до інших держав Європейського Союзу для дотримання цього положення. Цей регламент прийнято, щоб унеможливити подання заяв на отримання притулку в кількох країнах одночасно.

Штраф для фаната Путіна

Районний суд міста Фульда оштрафував колишнього російського офіцера Макса Шлунда, який є відомим у Німеччині фанатом президента РФ Владіміра Путіна, на 2500 тисячі євро за напад на адвоката. Про це пише Bild.

Так, минулого року, під час судового процесу щодо зустрічі з донькою, Шлунд сильно штовхнув у коридорі адвоката його колишньої дружини.

"Я отримала поштовх збоку в коридорі. Настільки сильно, що я влетіла в стіну і мої документи впали", – розповіла юрист.

Після цього Шлунд накинувся на експерта-психолога, який також брав участь у засіданні.

"Коли я вже сидів у машині, він розмахнувся рукою з металевим перснем і вдарив по водійському склу", – зазначив експерт.

На цей час Шлунд є безробітним і отримує допомогу від держави у розмірі 1700 євро.

Однак, за даними видання, це не заважає йому разом зі своєю нинішньою дружиною росіянкою Єленою Колбасніковою організовувати у Німеччині проросійські мітинги та надсилати допомогу окупантам.

Нагадаємо, ми писали, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну і до кінця 2022 року 96 442 чоловіки призовного віку отримали дозвіл на виїзд з України за кордон. Скористалися наданим дозволом 66 374 особи. 

Читайте також:
Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні
США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України
Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили
Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex