USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

З початку року ТЦК виписали майже 12 тисяч штрафів за порушення військового обліку

Ця цифра вже більша, ніж за весь минулий рік
ТЦК черга
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Територіальні центри комплектування (ТЦК) з початку поточного року склали 11 798 штрафів за порушення правил військового обліку. Про це пише Опендатабот.

Таким чином за пів року до виконавчої служби вже надійшло більше штрафів від ТЦК, ніж за весь минулий рік (10 337 штрафів).

Наразі третину цих штрафів уже закрито – 4236 стягнень. Водночас 7562 штрафи все ще стягуються з боржників.

Джерело: Опендатабот

Однак варто враховувати, що в це число входять не всі штрафи, виписані терцентрами комплектування, а лише ті, які було передано на примусове стягнення до виконавчої служби.

Через відкриття подібного виконавчого провадження може бути накладено арешт на кошти і майно боржника, за допомогою яких надалі погасять борг.

Штрафи від ТЦК

Як відомо, до 17 липня військовозобов'язаним слід оновити дані в ТЦК. Зробити це можна як через військкомат або через ЦНАПи чи електронний кабінет, але за невиконання цього буде доволі суттєва відповідальність у вигляді штрафів.

У разі невиконання цього обов'язку наступатиме відповідальність у вигляді штрафів – щодо фізичних осіб ці штрафи можуть сягати від 17 тисяч гривень до 25 тисяч 500 гривень.

Також нагадаємо, що 17 травня президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо посилення покарання за порушення військового обліку та ухилення від мобілізації.

Документ дозволить військкоматам отримати право притягати громадян до адміністративної відповідальності без потреби звернення до суду.

Якщо особа не оновила дані та не повідомила ТЦК про зміну персональних даних (якщо ці дані відсутні стосовно неї в електронних реєстрах), не з'являється за повісткою чи вчинила інше порушення за цими статтями, то терцентр комплектування зможе винести постанову про накладення штрафу без складання протоколу.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС