USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 4 0 3 0 (+1740)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

ЄС пропонує накласти санкції на Північну Корею за відправку Росії ракет, – ЗМІ

КНДР надала РФ сотні тисяч артилерійських боєприпасів
Євросоюз

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз запропонував запровадити санкції проти Північної Кореї за надання ракет Росії, які використовуються проти України. Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з документами, з якими ознайомилося агентство, ЄС запропонував включити до чорних списків міністра оборони Північної Кореї та Ракетне управління КНДР – урядовий орган, який контролює національну програму балістичних ракет.

"Балістичні ракети, розроблені та вироблені Північною Кореєю, були використані проти України російськими збройними силами", – йдеться у документі.

Видання зазначає, що Пхеньян також надав Москві сотні тисяч артилерійських боєприпасів. Завдяки цій підтримці, а також здатності постачати обмежені частини через треті країни Росія змогла наростити виробництво боєприпасів набагато більше, ніж Україна отримує від своїх союзників.

"Ефект від потенційних заходів проти Північної Кореї, які включають заборону на поїздки і заморожування активів, найімовірніше, буде в основному символічним. Пропоновані санкції, для ухвалення яких необхідна підтримка всіх держав-членів і які можуть змінитися до цього моменту, включають у себе перерахування десятків фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у виробництві та постачанні зброї, а також компонентів і машин, необхідних для її створення", – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що Євросоюз прагне затвердити пакет санкцій, який стане 13-м з моменту вторгнення Росії в Україну, до другої річниці війни пізніше цього місяця.

Раніше ми повідомляли, що Європейський Союз запропонував нові торговельні обмеження приблизно для двох десятків компаній, зокрема трьох, що базуються в Китаї, яких звинувачують у підтримці військових зусиль Росії в Україні.

Читайте також:
Не військовий, а економіст: Що відомо про нового міністра оборони РФ Бєлоусова і що від нього чекати Не військовий, а економіст: Що відомо про нового міністра оборони РФ Бєлоусова і що від нього чекати
Держсекретар США впевнений, що Україна здатна утримати лінію фронту на сході Держсекретар США впевнений, що Україна здатна утримати лінію фронту на сході
Путін призначив Шойгу новим секретарем Радбезу РФ, міністром оборони РФ стане Андрій Бєлоусов Путін призначив Шойгу новим секретарем Радбезу РФ, міністром оборони РФ стане Андрій Бєлоусов
"Надзвичайно небезпечний момент", - Кемерон про загострення ситуації на Харківщині