USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Випадків розкрадання військовї допомоги в Україні не фіксували, – посол США

Брінк зауважила, що в Україні, як і в інших колишніх радянських державах, існує тривала проблема з корупцією
військова допомога США Україні
Джерело: відкриті джерела

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк розповіла, що представники посольства, які стежать за використанням військової, гуманітарної та іншої допомоги Києву, не зафіксували випадків, коли її спрямовували не за призначенням. Про це вона заявила в інтерв'ю Fox News.

Брінк зауважила, що в Україні, як і в інших колишніх радянських державах, існує тривала проблема з корупцією. Однак повномасштабне вторгнення змінило суспільне сприйняття корупції і її вже так не толерують.

"Українці, президент Зеленський, його уряд, парламент навіть під час війни роблять багато кроків для боротьби з корупцією, зокрема притягуючи до відповідальності низку високопосадовців та членів парламенту", – вважає дипломатка.

Водночас вона нагадала, що посольство США посилено наглядає за допомогою Україні – цим займається третина персоналу представництва, а також представники Офісу генерального інспектора Сполучених Штатів із трьох різних відомств.

"Жодна одиниця техніки не була використана не за призначенням, жодна одиниця гуманітарної допомоги або будь-якої іншої прямої бюджетної підтримки чи інших видів допомоги. Стежимо за цим, як яструби, і нам потрібно продовжувати працювати в тісному контакті. Проте українці були неймовірно відкритими щодо всієї допомоги у сфері безпеки та інших видів допомоги, щоб ми могли бачити на місцях, що відбувається", – пояснила Брінк.

Допомога від США

26 жовтня Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки оголосило про додаткову безпекову допомогу для задоволення критичних потреб України у сфері безпеки та оборони на 150 млн доларів. Про це йдеться на сайті Пентагона.

"Це оголошення є 49-м траншем обладнання адміністрації Байдена, яке буде надано Україні із запасів Міністерства оборони з серпня 2021 року. Цей пакет включає додаткові засоби протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси, протитанкову зброю та інше обладнання, щоб допомогти Україні протистояти війні, яка триває, та боротьби за свою незалежність і свободу", – йдеться в повідомленні.

А 2 листопада стало відомо, що США запровадили новий пакет санкцій проти Росії. До списку потрапили понад 30 людей та майже 200 компаній, пов’язаних із країною-агресором. Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства фінансів США.

"Сьогоднішні санкції спрямовані на осіб і структури, що сприяють незаконній війні Росії проти України, надаючи Росії необхідні технології та обладнання з третіх країн. Крім того, ці заходи призначені для впливу на внутрішню промислову базу Росії, яка прагне відновити себе як підтримувача російської військової машини", – зазначається в повідомленні.

У середині вересня ми писали, що Сполучені Штати Америки розширили санкції проти РФ через вторгнення в Україну. Тоді під обмеження потрапили громадяни, заводи і судна.

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії