USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Втрати України від блокади кордону в березні становлять 6,5 млрд гривень, – Гетманцев

Це півтори повністю забезпечені всім бригади, заявив політик
блокада кордону_2
Протест на кордоні
Джерело: Міністерство відновлення України

У березні Україна втратить у надходженнях від митниці внаслідок блокування польсько-українського кордону 6,5 млрд гривень. Про це повідомив голова податкового комітету Верховної Ради України Данило Гетманцев. 

"Стільки в березні. Це півтори повністю забезпечені всім бригади", – заявив політик.

Раніше

Попередні втрати від блокади польсько-українського кордону для України становлять понад 7 млрд гривень. Такі дані озвучував напередодні нардеп Ярослав Железняк.

"Поки дам лише одну цифру: розрахункові недонадходження митних платежів через блокування польськими протестувальниками автомобільних шляхів під’їзду до пунктів пропуску на кордоні – 7,7 млрд гривень", – зазначив парламентар.

Нинішня ситуація на кордоні

Сьогодні, 20 березня, поляки заблокували пункт пропуску "Медика – Шегині".

Протестувальники з 11:10 почали блокувати рух автобусів. У ДПСУ кажуть, що через кордон планують пропускати по одному автобусу на дві години (як на виїзд, так і на в'їзд).

Про терміни протестів поки що невідомо.

Варто зазначити, що сьогодні по всій Польщі почалися масштабні акції фермерів, які анонсували раніше. Велика кількість доріг і вулиць у країні просто заблоковані.

За інформацією ЗМІ, у Польщі очікується близько 580 протестів, у яких візьмуть участь 70 тисяч фермерів.

До того ж ми повідомляли, що Україна готова прийняти обмеження на торгівлю з Європейським Союзом, щоб розрядити запеклу політичну суперечку з Польщею. Проте й закликає заборонити імпорт російського зерна, яке все ще надходить в Європу через Білорусь і країни Балтії, заявляв міністр торгівлі України Тарас Качка.

А прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск на зустрічі з фермерами говорив, що не закриватиме кордон з Україною. 

Під час зустрічі сторонам не вдалося досягти домовленості. За словами фермерів, Туск піддав критиці чиновників, відповідальних за сільське господарство, і не виключив відставки когось із них.

Читайте також:
Президентка Європарламенту прогнозує, що переговори про членство України в ЄС почнуться у червні Президентка Європарламенту прогнозує, що переговори про членство України в ЄС почнуться у червні
В червні Україна отримає перші 180 тисяч боєприпасів у межах чеської ініціативи, – Павел В червні Україна отримає перші 180 тисяч боєприпасів у межах чеської ініціативи, – Павел
Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, – Камельчук Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, – Камельчук
Посли Євросоюзу погодили відправку заморожених російських активів Україні Посли Євросоюзу погодили відправку заморожених російських активів Україні