USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Встановлено особу військового, якому відрізали голову на Донеччині

Також  ідентифіковано російських командирів, які відповідали за цей злочин
Страта
Джерело: Telegram Офіс Генпрокурора

Встановлено особу українського військового, якого стратили окупанти на Донеччині, про що стало публічно відомо вчора. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Проте наразі його імені не називають, адже тривають процедури для остаточного підтвердження його даних.

Крім того, ідентифіковано російських командирів, потенційно відповідальних за обезголовлення українського захисника. Здійснюється комплекс заходів щодо перевірки цієї інформації.

"Цей факт є ще одним підтвердженням, що повна зневага до міжнародного права та загальнолюдської моралі – це державна політика країни-терориста Росії. Кожен світовий лідер, який тисне руку Путіну, повинен усвідомлювати, що тисне руку особі, яка толерує варварські вбивства", – зазначив генпрокурор Андрій Костін.

Передісторія

Вчора Костін написав, що Україна отримала інформацію, що російські командири наказали своїм солдатам не брати в полон українських військових і натомість вбивати їх шляхом обезголовлення. І опублікував фото одного з таких випадків: на світлині пошкоджений бронеавтомобіль ЗСУ з людською головою на капоті.

Страти військових

Від початку повномасштабного вторгнення окупанти стратили щонайменше 61 українського військовополоненого. Про підозри у цій справі повідомлено лише чотирьом росіянам, винесено один вирок суду.

Також понад 2200 українських військових, які перебували в російському полоні, піддавались тортурам – окупанти катують їх, утримують у нелюдських умовах, морять голодом, відмовляють у медичній допомозі, б’ють за українську мову та вдаються до інших способів фізичного насильства.

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО
Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені