USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Парамедикиня "Пташка" просить Зеленського розслідувати діяльність командира 59 бригади

Поліщук попросила президента провести службову перевірку за фактами злочинних наказів Шевчука
Катерина Пташка
Катерина Пташка
Джерело: відкриті джерела

Парамедикиня, захисниця "Азовсталі" Катерина Поліщук з позивним "Пташка" закликала президента України Володимира Зеленського провести службове розслідування щодо дій командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади Богдана Шевчука. Про це вона написала у Facebook.

"Більше року я перебувала у зоні ведення бойових дій пліч-о-пліч з 59 ОМПБр ім. Якова Гандзюка. За час нашої співпраці командували бригадою славнозвісний Сухаревський Вадим Олегович та професіонал військової справи Стеценко Максим Олександрович. Але в звʼязку з "геніальними" посадовими рішеннями та родинними звʼязками вищого військового керівництва з Шевчуком Богданом Володимировичем, останнього було призначено на посаду кбр 59 ОМПБр з квітня 2024 року", – йдеться в повідомленні.

Вона попросила президента звернути увагу та провести службову перевірку за фактами злочинних наказів Шевчука, "свідомої недбалості, нехтування життям та здоровʼям особового складу, дії, що призвели до гибелі великої кількості військовослужбовців, в тому числі і з високих керівних посад".

"Через нелюдське та непрофесійне ставлення Шевчука я змушена припинити співпрацю з цією славнозвісною бригадою, та не всі мають таку можливість – опиратись злочинним наказам, які спрямовані виключно на здобування додаткових зірочок цією людиною. Прошу вжити заходів та усунути від прийняття важливих військових рішень людей, які не зацікавлені у збереженні особового складу, виконанні завдань та перемозі. Військова честь та честь офіцера – не пусті слова. Принаймні такими вони не повинні бути", – додала вона.

Пташка пішла зі служби

Нагадаємо, 17 червня "Пташка" оголосила про припинення служби у 59 ОМПБр. Катерина зазначила, що через низку непоборних обставин та подій, вона змушена припинити співпрацю з 59 ОМПБр та свою службу в цій бригаді.

Ще скандали з Шевчуком

На початку липня український військовий журналіст Юрій Бутусов заявив про загрозу втрати прифронтового міста Красногорівки. Він зазначив, що бої йдуть вже у самому місті, ворог просувається, і стає реальною повна втрата Красногорівки.

Він натякнув, що причина може бути в новому командирі 59-ї бригади.

"Думаю, не біда та не провина Богдана Шевчука, що у нашій армії керівники часто призначають на високі посади зручних офіцерів, які навчились добре доповідати, але не встигли набути відповідного командного досвіду та компетенцій. Це біда та життя підлеглих, які змушені виконувати необдумані накази. Призначення Б.Шевчука на 59-ку, після того як нею командував Вадим Сухаревський- відповідальність керівництва ЗСУ. Здається, за стільки місяців вже можна було б розібратись з рівнем призначеного комбрига, та виправити помилку, відправити людину служити далі на посаду, яку він справді може потягнути, а на бригаду призначити людей вже з готовим життєвим та бойовим досвідом", – зазначив він.

На останок Бутусов закликав Сирського особисто звернути увагу на обстановку та незадовільний рівень управлівння бойовими діями у Красногорівці та зокрема у 59-й бригаді, і вжити таких рішень, як було вжито для розгрому російського наступу на Харківщині.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP