USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Всесвітня організація легкої атлетики поновила членство Росії, але за однієї умови

Білорусів і росіян, як і раніше, не допустять до міжнародних змагань
легкая атлетика
Джерело: відкриті джерела

Всесвітня організація легкої атлетики вирішила скасувати восьмирічну заборону для Російської Федерації легкої атлетики. Однак спортсменів РФ і Білорусі, як і раніше, не допустять до міжнародних змагань через тривалу заборону через вторгнення в Україну, пише Reuters.

Всеросійська федерація легкої атлетики була заборонена 2015 року після виявлення масового, спонсорованого державою допінгу і пов'язаних із ним приховувань. Нездатність серйозно вирішити цю проблему означала, що відсторонення залишилося в силі.

Однак голова робочої групи Всесвітньої організації легкої атлетики щодо Росії Руне Андерсен повідомив, що він нарешті задоволений "новою культурою ефективного управління і нетерпимості до допінгу у всій організації", і Рада проголосувала за скасування заборони.

Останніми роками десятки російських спортсменів були допущені до змагань як нейтральні особи, якщо вони могли довести відсутність допінгу, але вони також не можуть брати участь у змаганнях після того, як Рада проголосувала за збереження спільної заборони на участь російських і білоруських спортсменів, що набула чинності незабаром після вторгнення в Україну рік тому.

Це рішення послідувало за тим, що минулого тижня Європейська рада з легкої атлетики ухвалила, що російські та білоруські спортсмени мають залишатися під забороною на її змаганнях доти, доки війна в Україні не закінчиться.

Раніше

Міжнародна федерація фехтування дозволила змагатися атлетам з Росії та Білорусі у міжнародних змаганнях. Своєю чергою ФФУ зверталася до FIE із закликом не допустити повернення росіян та білорусів до змагань.

Також Федерація тенісу України виступила проти бойкоту турнірів за участю росіян і білорусів. У ФТУ вважають, що ігнорування змагань зруйнує український теніс.

Читайте також:
Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину
Британія оцінює втрати Росії у війні проти України в 450 тисяч військових Британія оцінює втрати Росії у війні проти України в 450 тисяч військових