USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Все залишається можливим. У парламенті Франції не відкидають відправку військ в Україну

Раніше Макрон заявив, що його країна може перекинути своїх військових до України, якщо Росія знову почне наступати на Київ чи Одесу
Яель Брон-Піве
Яель Брон-Піве, очільниця Національних зборів Франції
Джерело: відкриті джерела

Парламент Франції досі вважає можливим варіант з відправкою своїх військ в Україну. Про це повідомила голова Національної асамблеї Франції Яель Брон-Піве, повідомляє канал "Ми-Україна".

Під час пресбрифінгу в Одесі Брон-Піве прокоментувала попередні заяви французького президента Еммануеля Макрона та сказала, що все залишається можливим.

"У своїй заяві президент республіки сказав, що не виключає нічого апріорі. В тій позиції, яку Франція демонструвала, демонструє і демонструватиме до кінця війни, до самої перемоги, нічого не є виключним, все залишається можливим. Я не буду додатково інтерпретувати слова президента, ця позиція достатньо зрозуміла", боєприпасами наголосила вона.

Париж усвідомлює, що військова допомога Україні від нас недостатня, заявила голова Брон-Піве прокоментувала обсяги допомоги для Сил оборони. За її словами, у Франції "цілком усвідомлюють недостатній обсяг допомоги".

"Ми знаємо про ті потреби, які є актуальними для України в плані протиповітряного і протиракетного захисту... Ми налаштовані робити все необхідне, аби обсяги і якість цих поставок збільшувалась і надалі", – зазначила вона.

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук також додав, що під час переговорів із Брон-Піве вдалось обговорити питання ракет великої дальності, а також засобів РЕБ.

Президент Франції Еммануель Макрон 7 березня провів зустріч з лідерами партій, під час якої описав можливий сценарій введення французьких військ в Україну. Він заявив, що готовий відправити війська Франції для допомоги ЗСУ у разі, якщо станеться прорив фронту в бік Одеси або Києва.

Раніше Макрон повідомив, що під час Конференції на підтримку України у Парижі обговорювалася можливість відправки сухопутних військ західних країн в Україну, однак наразі консенсусу щодо цього питання немає.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат