USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Вперше з початку великої війни Вірменія відправила Україні гуманітарку

Офіційно цю інформацію прокоментують пізніше
українці у Вірменії
Федерація українців Вірменії "Україна"
Джерело: відкриті джерела

Вірменія направила в Україну гуманітарну допомогу вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії. Офіційно про це оголосять згодом, повідомляє "Радіо Азатутюн" із посиланням на джерела.

Про яку допомогу і в якому розмірі йдеться, поки невідомо.

За словами співрозмовників мовника, про гуманітарну допомогу Україні Єреван невдовзі офіційно оголосить.

У Міністерстві зовнішніх справ та уряді Вірменії також поки що офіційно не коментують цю інформацію.

Смерть в. о. посла України у Вірменії

У Вірменії 13 серпня загинув тимчасово повірений у справах України в Республіці Вірменія Олександр Сенченко. Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Олександр Сенченко розпочав свою роботу у міністерстві у 2003 році.

Протягом своєї дипломатичної кар’єри він працював на різних посадах в апараті МЗС у Першому територіальному управлінні, Департаменті євроатлантичного співробітництва та нових викликів, Департаменті секретаріату міністра та Шостому територіальному управлінні, а також направлявся в довготермінові відрядження до закордонних дипломатичних установ України у РФ, Азербайджанській Республіці та Республіці Вірменія.

Новини за темою: Вірменія не збирається арештовувати Путіна попри Римський статут

Конфлікти у країні

Вірменія та Азербайджан домовилися про взаємне визнання територіальної цілісності один одного. Про це заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, передає APA.

За словами глави вірменського уряду, Єреван готовий до розблокування всіх транспортних та економічних коридорів. Країна готова для відкриття регіональних комунікацій у рамках суверенітету країн.

У 2022 році після закінчення Другої карабаської війни Азербайджан повернув контроль над Лачинським районом, а коридор, що сполучав невизнану республіку з Вірменією, став контролюватися російськими миротворцями.

Проте ситуація в регіоні і досі залишається напруженою. Сторони звинувачують одна одну в порушенні домовленостей. Час від часу трапляються зіткнення.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську