USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Вперше з початку великої війни Вірменія відправила Україні гуманітарку

Офіційно цю інформацію прокоментують пізніше
українці у Вірменії
Федерація українців Вірменії "Україна"
Джерело: відкриті джерела

Вірменія направила в Україну гуманітарну допомогу вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії. Офіційно про це оголосять згодом, повідомляє "Радіо Азатутюн" із посиланням на джерела.

Про яку допомогу і в якому розмірі йдеться, поки невідомо.

За словами співрозмовників мовника, про гуманітарну допомогу Україні Єреван невдовзі офіційно оголосить.

У Міністерстві зовнішніх справ та уряді Вірменії також поки що офіційно не коментують цю інформацію.

Смерть в. о. посла України у Вірменії

У Вірменії 13 серпня загинув тимчасово повірений у справах України в Республіці Вірменія Олександр Сенченко. Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Олександр Сенченко розпочав свою роботу у міністерстві у 2003 році.

Протягом своєї дипломатичної кар’єри він працював на різних посадах в апараті МЗС у Першому територіальному управлінні, Департаменті євроатлантичного співробітництва та нових викликів, Департаменті секретаріату міністра та Шостому територіальному управлінні, а також направлявся в довготермінові відрядження до закордонних дипломатичних установ України у РФ, Азербайджанській Республіці та Республіці Вірменія.

Новини за темою: Вірменія не збирається арештовувати Путіна попри Римський статут

Конфлікти у країні

Вірменія та Азербайджан домовилися про взаємне визнання територіальної цілісності один одного. Про це заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, передає APA.

За словами глави вірменського уряду, Єреван готовий до розблокування всіх транспортних та економічних коридорів. Країна готова для відкриття регіональних комунікацій у рамках суверенітету країн.

У 2022 році після закінчення Другої карабаської війни Азербайджан повернув контроль над Лачинським районом, а коридор, що сполучав невизнану республіку з Вірменією, став контролюватися російськими миротворцями.

Проте ситуація в регіоні і досі залишається напруженою. Сторони звинувачують одна одну в порушенні домовленостей. Час від часу трапляються зіткнення.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку