USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Ворог атакував безпілотниками Одесу і Харківщину: Хронологія подій та наслідки

В Одесі ворожий "Шахед" влучив у багатоповерхівку. Один під’їзд зруйновано вщент
Наслідки ворожої атаки по Одесі
Наслідки ворожої атаки по Одесі
Джерело: ДСНС України

Цієї ночі окупанти атакували дронами Одесу і Харківщину. Є жертви серед цивільних. Також пошкоджено транспортні засоби та інфраструктуру. Ми зібрали для вас основну інформацію.

Одеса

В Одесі ворожий "Шахед" влучив у багатоповерхівку. Один підʼїзд будинку зруйнований вщент.

Станом на п'ять ранку очільник Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив про одного загиблого чоловіка.

"Ще семеро людей отримали поранення, серед них одна дитина. Серед постраждалих вагітна жінка, вона в середньому ступені важкості в лікарні. Ще троє людей з чисельними пораненнями також госпіталізовані, серед них 26-річна дівчина у важкому стані, інші двоє – в стані середньої важкості. Лікарі роблять все можливе. Трьом людям, включаючи трирічну дитину, медична допомога надана на місці", – зазначив він.

Станом на сім ранку стало відомо про двох загиблих. Їхні тіла дістали з-під завалів рятувальники, заявив очільник МВС Ігор Клименко.

"Рятувальна операція триває безперервно, адже під завалами можуть бути люди. На зараз є дані, що на зв'язок не виходять сім мешканців багатоповерхівки", – розповів він.

До пошуків залучили також кінологів. 

О 8:30 Олег Кіпер повідомив, що з-під завалів вдалося дістати чоловіка.

"В момент влучання ворожого дрону він, попередньо, перебував у підвалі. Чоловік у свідомості, нині його оглядають медики", – уточнив він.

Станом на 10:45 кількість загиблих внаслідок російської атаки по Одесі збільшилася до трьох, поінформував очільник Одеської ОВА.

"Тільки що рятувальники деблокували з-під завалів тіло людини", – сказав Олег Кіпер.

Як згодом розповіли в ДСНС України, третім загиблим виявилась трирічна дитина. 

Олег Кіпер також повідомив, що у зв'язку з людськими втратами через російську атаку 3 березня в Одесі та області оголошено траур.

Пообіді стало відомо, що кількість загиблих зросла до чотирьох.

"На рівні першого поверху під завалами виявлено четверте тіло загиблої особи, проводяться роботи по деблокації", – зазначили в ДСНС України.

Також встановили дані трьох інших загиблих. Це – жінка 1952 р.н., чоловік 1988 р.н. та малюк 2021 року народження, уточнив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Харківщина

Росіяни також атакували безпілотниками Харківщину.

Близько 00:05 окупанти завдали ударів "Шахедами" по м. Харків, заявив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Внаслідок обстрілу пошкодженні скління вікон та балконів, 5 гаражів, 17 автомобілів, горіли три авто. Постраждалих та загиблих не виявили, 3 людини звернулися із гострою реакцією на стрес", – зазначив він.

Близько 00:10 Росія завдала удару по селищу Великий Бурлук, сказали в Нацполіції.

"Внаслідок влучання зруйнований будинок. З-під завалів дістали загиблого 76-річного господаря будинку", – йдеться у дописі.

З сусіднього домоволодіння поліцейські евакуювали літню жінку.

Раніше ми повідомляли, що ворог атакував безпілотниками нафтобазу в Харкові, звідки стався витік палива, загорілися приватні житлові будинки. Внаслідок ударів загинули семеро людей, серед них троє дітей.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат