USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

"Відрізати голову і насадити на палю", – аудіо розмови окупантів, де командир наказує стратити українського полоненого

Окупант наказує підлеглим відрізати голову воїну ЗСУ і "насадити її на кол", щоб ЗСУ бачили і боялися
ніж, окупант
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Перехоплення наказу убивати українських військових публікує "Українська правда". На аудіо чути, як російський військовий вимагає від підлеглих відрізати українському військовому голову і насадити на палю для залякування інших українських бійців.

Йдеться про випадок страти українського військового 17 червня 2024 року біля Старомайорського Волноваського району Донецької області.

"Автомати американські, на..й. Усе забрати, документи, гроші, на..й. Золото, діаманти, зуби виколупати, голову відрізати і мені принести", – наказує окупант своїм підлеглим.

Повний аудіозапис телефонної розмови можна послухати тут.

Що цьому передувало

Генпрокурор України Андрій Костін повідомив, що на Донеччині окупанти обезголовили військовослужбовця Збройних сил України, українські прокурори розпочали розслідування.

На одній з бойових позицій в Донецькій області, проводячи аеророзвідку, українські військові виявили пошкоджений броньований автомобіль Сил оборони України. На ньому знаходилася відрізана голова українського захисника.

Згодом генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що було встановлено особу військового, якого обезголовили окупанти на Донеччині, також ідентифіковані російські командири, відповідальні за воєнний злочин.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом