USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Вдалося стабілізувати воєнну обстановку на сході України, – Сирський

ЗСУ продовжують відбивати щоденні атаки окупантів
ЗСУ
ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Нині Силам оборони України вдалося стабілізувати обстановку на сході України. Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України, генерал-полковник Олександр Сирський у телефонній розмові з начальником Об‘єднаного штабу Збройних сил Французької Республіки генералом армії Тьєрі Бюркаром.

"Проінформував про ситуацію на полі бою. Подякував уряду Французької Республіки та французькому народові за постійну та послідовну підтримку України. Окрема вдячність за надану допомогу з підготовки українських військовослужбовців на території Франції", – сказав Сирський.

Ситуація на сході України нині

За інформацією ранкового зведення Генерального штабу ЗСУ, протягом минулої доби на Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не проводив.

На Лиманському – українські воїни відбили 17 атак противника в районах населених пунктів: Білогорівка, Золотарівка Луганської області та Ямполівка, Терни, Роздолівка, Веселе Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку українські захисники відбили 5 атак противника в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка Донецької області. А на Авдіївському – 14 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Семенівка, Тоненьке, Первомайське, Нетайлове, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки, Водяного, Урожайного, де російські окупанти за підтримки авіації 24 рази намагалися прорвати оборону наших військ.

Також, за даними DeepState, бійці 1-ї БрОП "Буревій" поділилися кадрами підняття національного прапора у Серебрянському лісництві, що на Луганщині.

"18 березня бійці 4-го батальйону "Хорив" 1-ї БрОП НГУ "Буревій" здійняли український стяг над знівеченим Серебрянським лісом. Прапор установили в сірій зоні за 80 метрів від ворога. На кадрах можна побачити, в яких умовах ведуться бойові дії, та залишки колись гарного соснового лісу. Не тільки піхота, техніка та артилерія дошкуляє, а й кляті КАБи", – йдеться в повідомленні.

Новини за темою: Понад 3,5 тисячі авіабомб скинули росіяни по Україні за 77 діб цього року, що у 16 разів більше порівняно з 2023-м, – Гаврилюк

Окупанти активізуються на сході?

Нещодавно аналітики Інституту вивчення війни (ISW) заявляли, що російські війська залучають до бойових дій на сході України тактичні й оперативні резерви з метою підтримання та потенційного нарощування темпів наступальних операцій, що тривають. 

Експерти посилалися на інформацію українського військового оглядача Костянтина Машовця, який зазначав, що російське військове командування залучає тактичні й оперативні резерви для наступальних операцій на Лиманському напрямку, в районі Бахмута, а також на заході та південному заході Донецької області. Тому війська агресора намагаються перешкодити українським силам стабілізувати лінію фронту в цих районах.

Машовець уточнював, що багато з цих резервів призначені для використання передбачуваного російського прориву української оборони, а не обов'язково для підтримки поточних російських наступальних операцій.

Тоді ж головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський побував на Авдіївському напрямку та ухвалив низку рішень. За словами генерал-полковника, спільно з командирами розглянули оптимальні варіанти дій наших військ, маневр резервами, забезпечення боєприпасами й іншими матеріальними засобами.

"На Авдіївському напрямку противник зосередив основні зусилля і намагався прорвати оборону наших військ у смугах трьох бригад, щоденно кидаючи в бій штурмові підрозділи на техніці та в пішому порядку", – розповідав Сирський.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат