USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Важкі бої поблизу Тернів тривають, ЗСУ відбивають російські атаки

Росіяни намагаються наступати одразу на кількох напрямках
ЗСУ

Ілюстративне фото

Джерело: Володимир Зеленський

На полі бою 25 березня відбулося 45 бойових зіткнень, українські воїни відбили атаки росіян біля Роздолівки у Донецькій області та вразили станцію РЕБ противника. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ. Тим часом, за даними 12-ї бригади спеціального призначення "Азов", нині українські військові відбивають російські атаки поблизу Тернів Донецької області.

Протягом доби зафіксовано 45 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 4 ракетних та 56 авіаційних ударів, здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки та інша цивільна інфраструктура.

Зранку противник завдав удару по Києву двома балістичними ракетами. Силами та засобами протиповітряної оборони України дві ракети було знищено. Ввечері ворог завдав по території нашої держави ще одного удару балістичними ракетами. Наслідки цієї атаки уточуються.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по дев'яти районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по одному засобу протиповітряної оборони, одному артилерійському засобу, одній станції РЕБ, одному району зосередження особового складу та одній станції керування БпЛА противника.

Водночас аналітики ISW заявили, що російські окупанти дещо просунулися на кількох напрямках у Донецькій області і далі намагаються наступати. 

Важкі бої поблизу Тернів тривають

За місяць активних боїв завдяки діям батальйонної тактичної групи, сформованої 12-ю бригадою "Азов", лише за підтвердженими даними, ворог втратив 356 вбитими, 602 пораненими і трьох полоненими. Як повідомляє пресслужба бригади, на Кремінському напрямку тривають ворожі штурми, точаться важкі бої поблизу Тернів, а противник не рахується з втратами особового складу.

"За місяць активних боїв завдяки діям батальйонної тактичної групи, сформованої 12-ю бригадою "Азов", лише за підтвердженими даними, ворог втратив: 356 вбитими; 602 пораненими; трьох полоненими; дев'ять танків; 18 БМП; п'ять БТР; шість артилерійських систем; дві одиниці спецтехніки; один міномет; два БпЛА; велику кількість систем зв'язку, РЕБ/РЕР та допоміжного обладнання", – йдеться в повідомленні в Телеграм-каналі.

Зазначається, що у відбитті ворожих атак задіяні всі можливі засоби ураження. Найефективніше показують себе FPV-дрони, ударні дрони зі скиданнями та артилерія. "Азов" разом із суміжними підрозділами продовжує тримати оборону на одному з найскладніших напрямків.

Окупанти зменшили інтенсивність штурмів під Куп'янськом

Російські війська зменшили інтенсивність штурмів під Куп'янськом. Однак ситуація в місті залишається складною, влада планує оголосити примусову евакуацію сімей з дітьми. Про це заявив начальник Куп’янської міської військової адміністрації Андрій Беседін в ефірі телеканалу "Київ 24".

"Точно можу сказати, що інтенсивність штормових дій набагато зменшилась. Тому, якщо аналізувати, можна зробити припущення, що якісь частини військ вони (росіяни, – ред.) відтягнули на Бєлгород. Але фактично ми розуміємо, що це не друга армія світу, а вона просто довга армія світу, яка не закінчується і, на жаль, той ресурс, який є, він в них безмежний", – розповів Беседін.

Водночас, за його словами, росіяни не припиняють обстрілювати цивільну та критичну інфраструктуру.

"Ворог здійснює постійні обстріли, намагається здебільшого завдати шкоду і критичній інфраструктурі, знищити приватні будинки. І те озброєння, яке він застосовує, – це фактично показує, що він хоче знищити якомога більше цивільного населення. На жаль, це постійно, кожен день, і вихідні пройшли теж дуже складно", – додав начальник МВА.

За його словами, у громаді понад сім тисяч людей відмовились від обов’язкової евакуації, серед них – 220 дітей. Зважаючи на те, що з потеплінням діти більше часу проводитимуть на вулиці, з Куп’янської громади планують оголосити примусову евакуацію після її завершення на території Великобурлуцької та Вільхуватської громад. Як зазначив Беседін, критична інфраструктура у Куп'янську працює в штатному режимі.

Раніше ми повідомляли, що росіяни, ймовірно, навесні продовжать спроби локальних атак, а також спробують підготуватися до нового наступу влітку 2024 року. 

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат